Serie C: újabb két csoport zárul – napi program

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában a vasárnapi napon került sor az utolsó, 38. forduló mérkőzéseire az A és a C csoportban.

A Modena feljutása után a vasárnap délutáni órákban az A csoportban eldől a feljutás kérdése. A listavezető Südtirol a Triestina vendége lesz, míg az őket két pont hátrányból üldöző Padova a Virtus Veronát fogadja. A bolzanóiaknak a pontszerzés elég lehet a feljutáshoz, mivel jelenleg hárommal jobb a gólkülönbség üldözőjüknél, tehát a Padova csak legalább háromgólos győzelemmel érhet révbe, ha a Südtirol ikszel. A harmadik FeralpiSaló és a negyedik Renate egymás ellen játszik, de a sorrend már nem változhat köztük. Az ötödik helyért még három csapat csatázik: az említett triesztiek mellett a Lecco és a Pro Vercelli is odaérhet. Az utolsó playoff-helyek az AlbinoLeffe és a Pro Patria között dőlhetnek el, de még a Fiorenzuola és a Pergolettese is befuthat. A Mantova és a Trento közül csak az egyik kerülheti el az osztályozót, míg a Giana Erminio és a Legnago Salus közül az egyikük egyenes ági kieső lesz.

A C csoportban a Bari már hetekkel ezelőtt biztosította a feljutását. A második helyért viszont még három csapat küzd: az egymással azonos pontszámmal álló Catanzaro és Avellino egyaránt idegenben lép pályára, éppúgy mint az őket egy pont lemaradásból követi Palermo, amely az éllovas ellenfele lesz. A Virtus Francavilla idegenben, a Monopoli otthon zárja az alapszakaszt, köztük az ötödik-hatodik hely lehet kérdés. A Turris és a Picerno a múlt hétvégi sikerével megcsípte az utolsó két playoff-helyet. Az alsóházban egyetlen kérdés maradt, hogy a két ponttal jobban álló Taranto vagy a Potenza csapatáé lesz a legjobb osztályozós hely a Fidelis Andria, a Paganese és a Vibonese társaságában a bennmaradásért.

A Serie C vasárnapi programja

A csoport:
14:30
AlbinoLeffe-Trento
FeralpiSaló-Renate
Fiorenzuola-Giana Erminio
Juventus U23-Legnago Salus
Mantova-Pro Vercelli
Padova-Virtus Verona
Pergolettese-Pro Patria
Pro Sesto-Lecco
Seregno-Piacenza
Triestina-Südtirol

C csoport:
17:30
Bari-Palermo
Campobasso-Potenza
Foggia-Avellino
Juve Stabia-Virtus Francavilla
Monopoli-Fidelis Andria
Monterosi-Latina
Picerno-Taranto
Turris-Paganese
Vibonese-Catanzaro