Serie C: először jutott fel a Südtirol

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában a vasárnap délutáni órákban rendezték meg az A csoport utolsó, 38. fordulójának mérkőzéseit.

Modena feljutása után vasárnap a Südtirol harcolta ki a Serie B-s szereplés jogát, miután az éllovas 2-0-ra diadalmaskodott a Triestina vendégeként. Az 1974-ben alapított bolzanói egylet története során első alkalommal vehet részt az olasz másodosztály küzdelmeiben. Az üldöző Padova bár vezetett, a hajrában elvesztette hazai mérkőzését a Virtus Verona ellen, de vetélytársa győzelme révén az eredménye már nem számított, végül öt pont hátrányban futottak be a második helyen.

A harmadik FeralpiSaló és a negyedik Renate tét nélküli összecsapása gól nélküli döntetlennel zárult. Az említett veresége ellenére a triesztiek elcsípték az ötödik helyet, mivel a velük azonos pontszámmal rendelkező Lecco és Pro Vercelli egyaránt kikapott. A Juventus U23 győzelemmel, a Piacenza döntetlennel hangolódott a playoffra, míg sorozatbeli harmadik győzelmével a Pergolettese ugyancsak becsúszott a rájátszásba. A mögöttük futó hármas holtversenyben a Pro Patria bejutott, az AlbinoLeffe és a Virtus Verona egyaránt lemaradt a rájátszásról.

Az alsóházban négy csapat is győzött, a Mantova így egyenes ágon bennmaradt, miközben a Trento és a Giana Erminio, illetve a Pro Sesto és a Seregno osztályozót vívhat egymással. A sereghajtó Legnago Salus az újabb vereségével kiesett a harmadosztályból.

A Serie C vasárnap délutáni eredményei:

A csoport:
AlbinoLeffe-Trento 1-3
FeralpiSaló-Renate 0-0
Fiorenzuola-Giana Erminio 0-2
Juventus U23-Legnago Salus 3-2
Mantova-Pro Vercelli 3-0
Padova-Virtus Verona 1-2
Pergolettese-Pro Patria 1-0
Pro Sesto-Lecco 1-0
Seregno-Piacenza 2-2
Triestina-Südtirol 0-2