Serie C: zárul a B csoport – napi program

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában a szombati napon kerül sor az utolsó forduló mérkőzéseire a B csoportban.

A szombati kora esti órákban lezárul a Modena és a Reggiana közt gyakorlatilag már a szezon eleje óta tartó páros versenyfutás, és megtudjuk, hogy melyikük jut fel a Serie B-be. A Gialloblú jelenleg két ponttal előzi meg ellenlábasát, és az utolsó fordulóban hazai meccset vív a még playoff-ért küzdő Pontederával, miközben a Granata a tét nélküli meccset játszó Teramo otthonába látogat. A 2016 után újra a másodosztályba vágyó Modenának a biztos feljutáshoz nyerni kell, a pontazonosság ugyanis a Reggianának kedvez (az egymás elleni eredmény és gólkülönbség döntetlen, az összetett gólkülönbségük nekik jobb).

A harmadik helyért még a Cesena és a Pescara fut versenyfutást egymással, míg a negyedik pozícióra az ötödik helyen álló Virtus Entella pályázná. A minél jobb rájátszásbeli kiemelés és későbbi csatlakozás miatt egyáltalán nem mellékesek az egyes pozíciók sem. A hatodik-hetedik helyezés sorsa az Ancona-Matelica és a Gubbio együttesei között dőlhet el.

Eközben a Carrarese és a Vis Pesaro által birtokolt utolsó két playoff-helyre – az említett Pontedera mellett – a Siena és az Olbia pályázna két-két pont hátrányból. A Pistoiese, a Viterbese, a Fermana és az Imolese biztosan osztályozót fog játszani egymással a bennmaradásért, de mivel a négyes két ponton belül van, így még a pontos párosítások nem ismertek.

A harmadosztályból biztosan kieső Grosseto Szardínián búcsúzik a mezőnytől.

A Serie C szombati programja:

B csoport:
17:30
Carrarese-Viterbese
Virtus Entella-Fermana
Lucchese-Pistoiese
Modena-Pontedera
Montevarchi-Gubbio
Olbia-Grosseto
Pescara-Imolese
Siena-Cesena
Teramo-Reggiana
Vis Pesaro-Ancona-Matelica