Serie C: feljutott a Modena

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában a szombati napon került sor az utolsó, 38. forduló mérkőzéseire a B csoportban.

A Serie C utolsó fordulójában a csoportját vezető Modena fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a Pontedera felett, így megtartotta kétpontos előnyét a szintén diadalmaskodó Reggiana előtt. A Canarini a 2016-os kiesése után tér vissza újból a másodosztályba, miután a 2017-es csőd miatt a negyedosztályból kellett újrakezdeniük a felkapaszkodást. A Serie C-be 2019-ben tértek vissza és két sikertelen nekirugaszkodást követően kiharcolták a várva várt feljutást. A Modena ősszel az 51. idényét kezdheti meg a második vonalban.

A jelentős nyári erősítések ellenére az aktuális idényt mérsékelten kezdték, hiszen az első három fordulóban kivétel nélkül döntetleneket értek el, majd a nyolcadik fordulóban már a második vereségüket szenvedték el. Utána viszont elképesztő sikerszériába kezdtek, és 14 meccses győzelmi sorozattal folyamatosan faragták a hátrányukat a Reggianával szemben. Az utolsó hónapokban néhány ponttal már rendre az ellenlábas előtt voltak, és végül egészen a lefújásig megőrizték kétpontos fórjukat.

Az utolsó fordulós döntetlenje ellenére a Cesena végzett a csoport harmadik helyén, míg a negyedik helyen a Virtus Entella megelőzte az ötödiken végző Pescarát. Az Ancona-Matelica kiütéses győzelemmel biztosította be a hatodik helyezést a vereséget szenvedő Gubbio előtt. A Lucchese ötgólos meccsen aratott sikerrel végzett a nyolcadik helyen, míg az Olbia nagy hajrával futott be a playoff-helyre, az utolsó helyen hazai veresége ellenére a Carrarese futott be, ám a Vis Pesaro nem lesz ott a rájátszásban.

A Montevarchi győzelemmel, a Siena döntetlennel fejezte be a szezont, de a bravúrt egyikük sem tudta elérni. Eldőlt, hogy az osztályozó-párharcokat a Viterbese és az Imolese, valamint a Pistoiese és a Fermana vívhatja egymással. A Grosseto kiesése már az előző fordulóban biztossá vált.

A Serie C szombati eredményei:

B csoport:
Carrarese-Viterbese 1-3
Virtus Entella-Fermana 2-1
Lucchese-Pistoiese 3-2
Modena-Pontedera 4-0
Montevarchi-Gubbio 2-1
Olbia-Grosseto 3-1
Pescara-Imolese 2-2
Siena-Cesena 0-0
Teramo-Reggiana 0-2
Vis Pesaro-Ancona-Matelica 0-4