Serie B: helycsere az élen, megvan az első kieső – 35. forduló

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es kiírásában a hétfői napon rendezték meg a 35. forduló mérkőzéseit.

Egy forduló után a Cremonese máris visszavette az első helyet a Leccétől, miután a lombardiai gárda a duplázó Gianluca Gaetano vezérletével 3-1-es győzelmet aratott az alsóházban tanyázó Cosenza ellen. Eközben a salentóiak egy góllal kikaptak a Reggina ellen. A Grigiorossi előnye egyetlen pont a bajnokság élén, amikor még három kör van hátra az idényből.

A harmadik pozíciót a Monza csapata birtokolja a Brescia elleni regionális rangadó 1-1-es döntetlenje után, lemaradásuk mindössze két pont az éllovastól. Egy ponttal mögöttük a negyedik és az ötödik helyen a Benevento és a Pisa tanyázik azonos pontszámmal magabiztos győzelmeiket követően. A Rondinelle a pontosztozkodást követően a hatodik pozíciót foglalja el a táblázaton, és még ők is csak négy ponttal vannak lemaradva a listavezetőtől.

Az Ascoli négy fordulón belüli harmadik sikerével szilárdította tovább playoff-helyét a hetedik pozícióban, míg a nyolcadik helyet a Frosinone birtokolja, de előnyük már csak három pont az utolsó rájátszás-helyre ácsingózó Perugia előtt.

A tizedik Ternana háromszor vezetett a legutóbbi, 4-4-es döntetlenje alkalmával, de csak egy pontot tudott begyűjteni. Újabb, hazai vereségével eldőlni látszik, hogy a Cittadella egymást követő öt playoff-szereplés után ezúttal nem lesz ott az utószezonban.

A középmezőnyben a Reggina győzelemmel erősítette pozícióját, míg a Parma sorozatban második, a Como egymás után harmadik fiaskóját szenvedte el, de kiesési gondjaik már nincsenek.

Az utolsó bennmaradó helyet elfoglaló SPAL a hajrában mentett pontot Giuseppe Rossi révén, de a hét forduló óta nyeretlen ferrarai gárda előnye már csak három pont az idegenbeli sikert arató Alessandria előtt, amely már osztályozós pozíciót foglal el. A másik play-out helyezést a Cosenza foglalja el, három ponttal megelőzve az edzőváltása ellenére újabb vereséget szenvedő L.R. Vicenza együttesét.

A 19. helyezett Crotone már legfeljebb osztályozós lehet, de három fordulóval a vége előtt attól is hat pontra van, míg az elmúlt fordulóban eldőlt, hogy a sereghajtó Pordenone kiesett a másodosztályból.

A Serie B 35. fordulójának eredményei:

SPAL – Crotone 1-1 (0-1)
Gólszerzők: G. Rossi (86.), ill. Schnegg (7.)

Cremonese – Cosenza 3-1 (3-1)
Gólszerzők: Gaetano (17., 34.), Vaisanen (45+1. – öngól), ill. Larrivey (2.)

L.R. Vicenza – Perugia 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Dalmonte (2.), ill. Curado (17.), Segre (57.)

Pordenone – Benevento 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Gavazzi (86.), ill. Moncini (2., 18.), Farias (67., 72.)

Reggina – Lecce 1-0 (1-0)
Gólszerző: Folorunsho (45+2.), ill.

Cittadella – Alessandria 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Mazzocco (81.), ill. Corazza (26., 32.)
Kiállítva:ill. Mattiello (34.)

Parma – Ascoli 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Bidaoui (43.)

Pisa – Como 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Puscas (7., 78.), Torregrossa (68. – büntetőből), ill. Gliozzi (63.)

Ternana – Frosinone 4-4 (2-2)
Gólszerzők: Proietti (21.), Minelli (21. – öngól), Palumbo (47.), Pettinari (77.), ill. Rohden (10.), Bogdan (37. – öngól), Gatti (64.), Novakovich (90+6. – büntetőből)

Monza – Brescia 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Machin (49.), ill. Bisoli (81.)

A Serie B aktuális állása a 35. forduló után:

(Kép: Lega B Twitter)

A Serie B 35. fordulójának legjobb 11-e:

Nicola Leali (Ascoli); Edoardo Pierozzi (Alessandria), Marcos Curado (Perugia), Federico Gatti (Frosinone); Michael Folorunsho (Reggina), Gianluca Gaetano (Cremonese), Antonio Palumbo (Ternana), Diego Farias (Benevento); George Puscas (Ternana), Gabriele Moncini (Benevento), Simone Corazza (Alessandria)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

20 gólos: Massimo Coda (Lecce)
13 gólos: Gabriel Strefezza (Lecce)
12 gólos: Alfredo Donnarumma (Ternana), Simone Corazza (Alessandria)
11 gólos: Franco Vázquez (Parma)