Serie C: két feljutóról az utolsó kör dönt – 37. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában a csütörtöki és a szombaton bonyolították le az utolsó előtti, 37. forduló mérkőzéseit.

Az A csoport első két helyezettjének várva várt rangadója gól nélküli döntetlenre végződött a a Südtirol és a Padova között, így nem dőlt el a feljutás kérdése. A bolzanóiak kétpontos előnyből várhatják az utolsó fordulót, melyben ők idegenben, az üldöző viszont otthon lép pályára. A FeralpiSaló az újabb győzelemével bebiztosította harmadik helyezését, a Renate biztosan a negyedik helyről várja a playoffot. Mögöttük viszont a minél jobb helyekért még szoros harc dúl, hiszen a Triestina és a Mantova egyaránt ikszelt, a hátrányból fordító Pro Vercelli velük azonos pontszámmal bír. A Juventus U23 és a Piacenza szintén bejutott már a rájátszásba. A 10-11. helyen az AlbinoLeffe és a Pro Patria egyenlő ponttal rendelkezik, mindketten nyertek. Őket két pont hátrányból követi a Fiorenzuola és a Pergolettese. A Trento próbálja elcsípni az utolsó automatikus bennmaradó helyet, a Pro Sesto győzelmével eldőlt, hogy osztályozót játszik. A Seregno, a Giana Erminio és a Legnago Salus közül az egyikük ki fog esni a negyedosztályba.

A csoport, a 37. forduló eredményei:

Giana Erminio-Triestina 1-1
Lecco-Seregno 1-1
Legnago Salus-AlbinoLeffe 1-3
Piacenza-FeralpiSaló 0-2
Pro Patria-Mantova 2-1
Pro Vercelli-Fiorenzuola 2-1
Renate-Pergolettese 1-2
Südtirol-Padova 0-0
Trento-Juventus U23 1-1
Virtus Verona-Pro Sesto 0-1

Az A csoport állása a 37. forduló után:

A B csoportban sem született döntés a feljutásról, mivel az éllovas Modena csak 1-1-es döntetlent ért el a hetedik helyezett Gubbio ellen, közben pedig a második Reggiana egy góllal felülmúlta a Virtus Entellát. A Gialloblú így egyelőre nem tudta bebiztosítani a szintlépést, és két pontra csökkent köztük a különbség a mindent eldöntő, utolsó forduló előtt. Ennek ellenére a Modena számára még mindig saját kezében van a sorsa. A harmadik helyezett Cesena 6-0-ra verte a még mindig nem biztos playoff-résztvevő Carraresét, melyet Antonio Di Natale irányít. A Pescara egygólos sikerrel kapaszkodott fel a negyedik helyre, megelőzve a fentebb említett Entellát. Az Ancona-Matelica három nyeretlen meccs után győzött, a Lucchese ugyancsak bebiztosította rájátszás-szereplését. A Siena és az Olbia egyaránt idegenbeli sikerrel sorakozott fel a tizedik helye között Vis Pesaro mögé, és éppúgy két ponttal vannak mögöttük, mint a Pontedera gárdája. Óriási tülekedés várható még köztük az utolsó körben az utolsó playoff-helyekért. A Montevarchi és a Teramo bennmaradása egyaránt biztossá vált. A négy osztályozós kiléte eldőlt, miután az alsóházban egyedül az Imolese diadalmaskodott, így a sereghajtó Grosseto az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztosan kiesett a harmadosztályból. Előbbi mellett a Pistoiese, a Viterbese és a Fermana játszhat play-out meccseket a bennmaradásért.

B csoport, a 37. forduló eredményei:

Ancona-Matelica-Teramo 2-1
Cesena-Carrarese 6-0
Fermana-Olbia 1-3
Grosseto-Lucchese 0-2
Gubbio-Modena 1-1
Imolese-Vis Pesaro 1-0
Pistoiese-Pescara 1-3
Pontedera-Siena 1-2
Reggiana-Virtus Entella 1-0
Viterbese-Montevarchi 0-0

A B csoport állása a 37. forduló után:

A C csoportot már korábban megnyerő Bari csapata gól nélküli remit ért el a regionális rivális otthonában, amely még a bennmaradásért küzd. A második helyért versengő Catanzaro és Avellino egyaránt magabiztos győzelmet aratott szerényebb képességű ellenfele ellen, így egy ponttal mindketten megelőzték a szabadnapos Palermo gárdáját, hatalmas csata várható még hármójuk közt a minél jobb helyezésekért az utolsó fordulóban. A további felsőházi szereplők közül a Virtus Francavilla és a Foggia egymással ikszelt, a Monopoli és a Monterosi ugyancsak döntetlent játszott. A Turris és a Picerno egyaránt idegenbeli sikerrel javított helyzetén, mindketten azonos pontszámmal a nyolcadik-kilencedik helyen tanyáznak. A Juve Stabia egy ponttal tartózkodik mögöttük a 11. pozícióban, az utolsó playoff-helyekért is nagy tülekedés folyik. Az alsóházban a Messina a veresége ellenére is biztosította az egyenes ági bennmaradást. A Taranto az utolsó bennmaradó helyen két ponttal előzi meg a Potenzát a záró forduló előtt, míg a Fidelis Andria, a Paganese és a Vibonese biztosan osztályozóra kényszerül.

C csoport, a 37. forduló eredményei:

Avellino-Vibonese 3-1
Catanzaro-Campobasso 3-0
Fidelis Andria-Monterosi 0-0
Latina-Monopoli 0-0
Messina-Turris 1-2
Paganese-Picerno 2-3
Potenza-Juve Stabia 1-1
Taranto-Bari 0-0
Virtus Francavilla-Foggia 2-2

A C csoport állása a 37. forduló után: