Serie C: Südtirol-Padova csúcsrangadó a feljutásért

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában a szombati napon kerül sor az A és a C csoportban az utolsó előtti, 37. forduló összecsapásaira.

A B csoport csütörtöki fordulója után az A csoportban is folytatódik az üldözőverseny a feljutásért. Az első helyezett Südtirol szombat délután fogadja az őket mindössze két pont hátrányból követő Padova együttesét. A bolzanóiak győzelem esetén már ma bebiztosíthatják a feljutást, viszont amennyiben a Biancoscudati nyerne, úgy helyet cserélnének egymással a záróforduló előtt (döntetlen esetén nyilván maradna a mostani, kétpontos különbség). A harmadik FeralpiSaló idegenben, a negyedik Renate otthon játszhat, köztük négy pont a differencia, és a minél jobb playoff-pozíció miatt nem mellékes a végső helyezés. A Giana Erminio és a Legnago Salus azonos pontszámmal áll az utolsó két helyen, az életben maradásért harcolhatnak a hátralévő két fordulóban.

Eközben a C csoportban a Bari feljutása már korábban eldőlt, a második helyért viszont három csapat harcol. A pozíciót jelenleg elfoglaló Palermo ebben a fordulóban nem lép pályára (a Catania kizárása miatt szabadnapos), az őket két-két ponttal követő Catanzaro és Avellino egyaránt hazai környezetben szerepelhet. A Virtus Francavilla és a Foggia meccse már hangolódás lehet a playoff-ra, utóbbi mellett a Juve Stabia, a Turris és a Picerno egyaránt a kvalifikációért harcol. Az alsóházban a Messina, a Taranto és a Potenza közül kerülhet ki az utolsó osztályozós csapat.

A Serie C szombati programja:

A csoport:
14:30
Giana Erminio-Triestina
Lecco-Seregno
Legnago Salus-AlbinoLeffe
Piacenza-FeralpiSaló
Pro Patria-Mantova
Pro Vercelli-Fiorenzuola
Renate-Pergolettese
Südtirol-Padova
Trento-Juventus U23
Virtus Verona-Pro Sesto

C csoport:
17:30
Avellino-Vibonese
Catanzaro-Campobasso
Fidelis Andria-Monterosi
Latina-Monopoli
Messina-Turris
Paganese-Picerno
Potenza-Juve Stabia
Taranto-Bari
Virtus Francavilla-Foggia