Serie C: utolsó előtti forduló a B csoportban

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában a B csoportban a csütörtöki játéknapon rendezik a bajnokság utolsó előtti, 37. fordulójának mérkőzéseit.

Az utolsó két fordulóban az egyes csoportokban egy időpontban zajlanak a mérkőzések, a pénteki és a vasárnapi-hétfői ünnepnap miatt pedig a Serie C B csoportjának mérkőzéseit csütörtök estére osztották be.

A nap legnagyobb kérdése, hogy az éllovas Modena bebiztosítja-e a feljutását. A Gialloblú a hatodik helyezett Gubbióhoz látogat, míg az őket négypontos hátrányból követő Reggiana a negyedik Virtus Entellát látja vendégül. Vagyis amennyiben a Modena nyer, mindentől függetlenül már ma este kiharcolja a feljutást, de ha az üldözőjük nem győz, akkor egy döntetlen is elegendő lehet számukra, hogy 2016 után ismét a Serie B-ben szerepelhessenek.

A harmadik Cesena az utolsó playoff-helyekért harcoló Carraresét fogadja, a Pescara a bennmaradásért küzdő Pistoieséhez látogat. Az Ancona-Matelica és a Teramo, a Pontedera és a Siena egymással csatázik a rájátszásért.

A Serie C csütörtöki programja:

B csoport:
21:00
Ancona-Matelica-Teramo
Cesena-Carrarese
Fermana-Olbia
Grosseto-Lucchese
Gubbio-Modena
Imolese-Vis Pesaro
Pistoiese-Pescara
Pontedera-Siena
Reggiana-Virtus Entella
Viterbese-Montevarchi