Serie C: két csoportban nagy küzdelem a feljutásért – 36. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában az elmúlt hétvégén már a bajnokság 36. fordulójának mérkőzéseit bonyolították le.

Az A csoportot vezető Südtirol az elmúlt két nyeretlen meccs után visszatért a győztes útra és 4-0-ra győzte le az utolsó playoff-helyet birtokló Fiorenzuola együttesét. A második helyezett Padova egy hajrábeli büntetővel múlta felül a kiesőjelölt Giana Erminiót. A csoport első két csapata között maradt a kétpontos különbség, szombaton egymás ellen csapnak össze Bolzanóban. A FeralpiSaló győzelemmel erősítette meg harmadik helyét a vereséget szenvedő Renate előtt. A Triestina 4-2-re győzött a Pro Vercelli ellen, ezzel a két csapat helyet cserélt egymással a hatodik-hetedik helyen. A Juventus U23 és a Piacenza egyaránt sikerrel erősítette meg, de még nem biztosította be rájátszás-helyét, viszont az ötödik Lecco a vereség ellenére is ott lesz. A Pro Patria és az egymás ellen döntetlent játszó AlbinoLeffe és Virtus Entella egyaránt egy-egy ponttal van lemaradva a tizedik helytől. A Pergolettese a Mantova legyőzésével menekült az alsóházból, míg a hétvége kiesési rangadóját a Legnago Salus nyert a Pro Sesto ellen, és elmozdult a sereghajtó pozícióból.

A csoport, a 36. forduló eredményei:

Fiorenzuola-Südtirol 0-4
Padova-Giana Erminio 1-0
Triestina-Pro Vercelli 4-2
AlbinoLeffe-Virtus Verona 0-0
FeralpiSaló-Pro Patria 2-1
Juventus U23-Renate 2-1
Lecco-Piacenza 1-2
Mantova-Pergolettese 0-2
Pro Sesto-Legnago Salus 1-2
Seregno-Trento 0-0

Az A csoport állása a 36. forduló után:

A B csoport élén sem történt változás, miután az éllovas Modena és az üldöző Reggiana egyaránt megnyerte aktuális hétvégi meccsét. A Gialloblú sikere azért igencsak emlékezetesre sikeredett, miután a győztes gólt a 91. percben Riccardo Gagno kapus szerezte egy szerencsés felívelésből. Csapata előnye így két fordulóval a vége előtt továbbra is négy pont az automatikus feljutó helyen, vagyis akár a csütörtöki (!) zárófordulóban bebiztosíthatják a feljutást. A harmadik helyezett Cesena 4-0-s fiaskót szenvedett, a Virtus Entella egy, a Pescara két pontra közelítette meg őket. A Gubbio és az Ancona-Matelica egyaránt döntetlent játszott, így egyikük sem biztosította playoff-helyét, a Carrarese pedig a Lucchese elleni sikerrel a nyolcadik helyre kapaszkodott fel. A Vis Pesaro szintén tartja rájátszást érő pozícióját, az egymással ikszelő Pontedera és Teramo, valamint a Montevarchi, a Siena és az Olbia sem mondott még le róla. A csoport utolsó négy helyezettje kivétel nélkül kikapott, így az Imolese továbbra is egy ponttal maga mögött tudja a sereghajtó Grosseto csapatát.

B csoport, a 36. forduló eredményei:

Carrarese-Lucchese 1-0
Olbia-Vis Pesaro 1-1
Siena-Ancona-Matelica 1-1
Virtus Entella-Viterbese 2-1
Fermana-Reggiana 1-2
Gubbio-Pistoiese 2-2
Modena-Imolese 2-1
Montevarchi-Cesena 4-0
Pescara-Grosseto 2-1
Teramo-Pontedera 1-1

A B csoport állása a 36. forduló után:

A C csoport küzdelmeiből a Catania a kizárás sorsára jutott, eredményeit törölték, a tabella némileg átalakult. Az előző fordulóban feljutó Bari már feljutóként fogadta és 1-0-ra le is győzte a negyedik helyezett Avellino együttesét. A csoport másik nagy hétvégi élmezőnybeli rangadóján a Palermo zsinórban harmadik sikerét aratta a Monopoli idegenbeli legyőzésével és feljött a második helyre. A hétfő esti összecsapáson a harmadik Catanzaro nyolcgólos meccsen verte a mindig mindkét irányba gólképes Foggiát. Az utolsó öt meccsén négy győzelem és egy döntetlen jóvoltából nagyot hajrázó Monterosi a hetedik helyen már majdnem biztos rájátszás-résztvevő. A Juve Stabia és a Picerno egyaránt győzelemmel erősítette meg playoff-helyét a szintén nyerő, 11. helyezett Campobasso előtt. Az alsóházban a Messina legyőzte a Tarantót, ezzel a két csapat helyet cserélt egymással az utolsó két bennmaradó helyen. Az osztályozós zóna tagjai közül egyedül a Potenza győzött, viszont a Catania kizárásával eldőlt, hogy nem lesz automatikus kieső a csoportból, az utolsó négy helyezettnek lesz lehetősége a play-out-ban kiharcolnia a bennmaradást.

C csoport, a 36. forduló eredményei:

Monopoli-Palermo 0-2
Campobasso-Vibonese 4-1
Catania-Latina törölve
Juve Stabia-Paganese 4-0
Messina-Taranto 1-0
Monterosi-Virtus Francavilla 1-0
Picerno-Fidelis Andria 3-0
Bari-Avellino 1-0
Turris-Potenza 0-2
Foggia-Catanzaro 2-6

A C csoport állása a 36. forduló után: