Serie C: a Südtirol tartja előnyét a Padova előtt

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásának 36. fordulójában vasárnap az A és a C csoportban játszanak mérkőzéseket.

Az A csoportban az éllovas Südtirol a vártnál simábban, 4-0-ra győzte le az elmúlt három meccsét megnyerő Fiorenzuolát. Nem hibázott a második Padova sem, amely 1-0-s sikert ért el a Giana Erminio előtt. A jövő hétvégi egymás elleni rangadó előtt még mindig két pont a bolzanóiak előnye. A Triestina hatgólos meccsen múlta felül és előzte meg a Pro Vercellit a táblázat 6-7. helyén.

Eközben a C csoport délutáni programjában három playoffot ostromló együttes is sima győzelmet aratott: a Juve Stabia négygólos különbséggel, a Campobasso négy gólt lőve, a Picerno pedig három góllal diadalmaskodott. Felsorakoztak egymás mögé a 9-11. helyen. A Monterosi öt fordulón belül aratott negyedik sikere alkalmával a Virtus Francavillát múlta felül és ugyancsak megerősítette playoff-helyét. A nap alsóházi rangadóján a Messina egy góllal felülmúlta a Tarantót, ezzel a két csapat helyet cserélt egymással az utolsó két automatikus bennmaradást érő pozícióban.

A Serie C vasárnap délutáni eredményei:

A csoport:
Fiorenzuola-Südtirol 0-4
Padova-Giana Erminio 1-0
Triestina-Pro Vercelli 4-2

C csoport:
Campobasso-Vibonese 4-1
Catania-Latina elhalasztva
Juve Stabia-Paganese 4-0
Messina-Taranto 1-0
Monterosi-Virtus Francavilla 1-0
Picerno-Fidelis Andria 3-0