Serie C: kizárták a Cataniát

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) mezőnyében szereplő, és már jó ideje csődeljárás alatt álló Catania csapata nem tudja befejezni a 2021-2022-es idényt és a szombati napon a kizárás sorsára jutott.

A szebb napokat is látott dél-olasz egylet kizárását szombat délután a Lega Pro elnöke, Francesco Ghirelli erősítette meg:

“Mindenekelőtt a legnagyobb tiszteletemet fejezem ki a gondnokság és a csődeljárást intéző bíróság felé. Fájdalommal kell megjegyeznem, hogy a csapat kizárása elkerülhetetlen és számunkra is gondot okoz, hogy nélkülük fejezzük be a bajnokságot.

Nem szerettem volna, hogy erre sor kerüljön. Hónapok óta igyekeztünk újabb és újabb határidőket biztosítani, de a vállalt kötelezettségeket a klub képtelen volt teljesíteni. Tagadhatatlan, hogy a koronavírus visszafordíthatatlanul súlyosbította a helyzetet, továbbá számos elhibázott döntés vezetett idáig. A Lega Pro és a csapatok továbbra is felelősségtudattal rendelkeznek, hogy az esetleges anyagi problémákat, hogyan kell megoldani.

Befejezésül kiemelném azt az elviselhetetlen fájdalmat, amely egész Catania városát, szurkolóit, az olasz sporttársadalmat sújtja.”

A szicíliai gárda története során 17 szezont töltött a legmagasabb osztályban és 34 idényen át volt az olasz másodosztály mezőnyének tagja. A 2006-os feljutásuktól kezdve több idényt is lehúzott a Serie A-ban, miközben a legjobb eredményük egy nyolcadik helyezés volt. 2014-ben estek ki az élvonalból, a rákövetkező idényben pedig a másodosztályból is kizárták őket bundabotrány miatt, és azóta a harmadosztályban szerepeltek. Bár többször is közel álltak a feljutáshoz, képtelenek voltak kiharcolni a szintlépést, az aktuális idényben pedig már hónapok óta csődeljárás alatt állt a klub és kizárólag túlélésért küzdött.

A Catania a következő idényt – jelen állás szerint – legfeljebb a Serie D-ben kezdheti meg.