Serie C: egyre szorosabb az A csoport – 34. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) idei kiírásában a 34. forduló mérkőzéseire került sor az elmúlt hétvégén.

Az A csoport élén álló Südtirol csapata elszenvedte idénybeli második vereségét, amikor egy góllal kapitulált a harmadik helyezett FeralpiSaló ellen. A második Padova sorozatban a hatodik sikerét aratta, ezzel négy fordulóval a vége előtt négy pontra faragta le a hátrányát. A már biztos playoff-résztvevők közül továbbá a Renate és a Lecco ugyancsak győzött, míg a Pro Vercelli csak egy pontot tartott otthont, így visszacsúszott a hatodik helyre. A Triestina egymást követő négy zakó után a sereghajtó ellen lábalt ki a hullámvölgyből. A 10-11. helyet jelentő playoff-határon az AlbinoLeffe és a Pro Patria azonos pontszámmal bír, mögöttük egy-egy ponttal lemaradva áll az egymás ellen ikszelő Mantova és Virtus Verona csapata. Az alsóházból egyedül Fiorenzuola győzött, amely így bennmaradó helyre lépett. Ellenben a Trento, a Pro Sesto, a Seregno és a Giana Erminio osztályozós helyen áll, a kiesést jelentő huszadik pozíciót pedig változatlanul a Legnago Salus foglalja el.

A csoport, a 34. forduló eredményei:

AlbinoLeffe-Pro Sesto 1-1
Pro Vercelli-Pergolettese 1-1
Triestina-Legnago Salus 2-0
FeralpiSaló-Südtirol 1-0
Lecco-Trento 2-1
Mantova-Virtus Verona 2-2
Padova-Piacenza 3-1
Renate-Giana Erminio 3-1
Seregno-Pro Patria 0-2

Az A csoport állása a 34. forduló után:

A B csoport elején nem változott a helyzet, a Modena és a Reggiana egyaránt magabiztos hazai győzelmet aratott, így előbbi továbbra is őrzi ötpontos előnyét utóbbival szemben.  A harmadik helyezett Cesena sorozatban a harmadik meccsét sem tudta megnyerni, az újabb pontvesztés jóvoltából a Virtus Entella egyetlen pontra megközelítette őket, amely megelőzte az egymás után másodszor csak döntetlent játszó Pescara csapatát. A rájátszásért harcolók közt a Carrarese legyőzte a Vis Pesarót, így kettejük közt helycsere történt a 8-9. pozícióban, míg a Gubbio nem várt vereséget szenvedett. Nem tudott nyerni ugyanakkor a Pontedera és az Olbia sem, míg a Siena és a Lucchese egymás ellen játszott döntetlent az üldözőbolyban. A Viterbese másodszor nyert egymás után, ezzel a legjobb osztályozós helyre ugrott, megelőzve a Fermana, a Pistoiese és az Imolese csapatait. A Grosseto az újabb pontszerzése ellenére továbbra is az utolsó helyen áll csoportjában.

B csoport, a 34. forduló eredményei:

Virtus Entella-Pistoiese 3-1
Carrarese-Vis Pesaro 4-1
Fermana-Cesena 2-2
Olbia-Teramo 0-0
Pescara-Pontedera 1-1
Gubbio-Viterbese 1-2
Montevarchi-Grosseto 1-1
Reggiana-Imolese 5-2
Siena-Lucchese 1-1
Modena-Ancona-Matelica 3-0

A B csoport állása a 34. forduló után:

A C csoportot vezető Bari és a második Catanzaro egyaránt csak egy-egy pontot szerzett a hétvégén, így megmaradt kettejük közt a tízpontos különbség. Ezáltal a Galletti egyelőre matematikailag még nem biztosította be a Serie B-s feljutást, a hátralévő négy forduló alatt mindössze két pontot kéne szerezniük hozzá. Az Avellino egygólos idegenbeli sikerrel erősítette meg harmadik helyét a zsinórban már öt győzelemnél álló Monopoli előtt. Az ötödik Virtus Francavilla nem lépett pályára, de zsinórban harmadik remijével a Palermo nem tudta megelőzni őket. Egyre jobb formát kap el a Zdenek Zeman által irányított Foggia, amely már zsinórban négy sikert számlál a hetedik helyen. A Monterosi és a Latina őrzi az utolsó playoff-helyeket a Catania, a Picerno és a Juve Stabia előtt. A még mindig osztályozós Messina az újabb győzelmével pontszámban beérte az utolsó bennmaradó helyet birtokló Taranto gárdáját. A Paganese, a Potenza és a Virtus Francavilla osztályozója elkerülhetetlennek látszik, akárcsak a sereghajtó Vibonese kiesése.

C csoport, a 34. forduló eredményei:

Turris-Virtus Francavilla elhalasztva
Catania-Taranto elhalasztva
Foggia-Campobasso 5-2
Juve Stabia-Catanzaro 1-1
Messina-Latina 1-0
Monopoli-Potenza 3-1
Monterosi-Vibonese 0-0
Paganese-Palermo 2-2
Picerno-Avellino 0-1
Bari-Fidelis Andria 0-0

A C csoport állása a 34. forduló után: