Serie C: három csapat egyre közelebb a feljutáshoz – 33. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában az elmúlt hétvégén már a 33. forduló mérkőzéseit bonyolították le.

Az A csoport első két helyezettje között megmaradt a hétpontos különbség a Südtirol javára a Padova csapatával szemben, miután mindketten diadalmaskodni tudtak az elmúlt fordulóban. Ezzel szemben a harmadik helyezett FeralpiSaló és a negyedik Renate egyaránt 1-0-s vereséget szenvedett, kettejük közt maradt a három pont. A Pro Vercelli az ötödik helyen egymást követő második minimalista sikerével zárkózott közelebb. A további playoff-helyeket elfoglaló csapatok közül a Triestina sorban negyedik, a Juventus U23 harmadik alkalommal kapott ki, a Piacenza veretlen széria után kapitulált, míg a tizedik AlbinoLeffe legyőzte a Lecco gárdáját. Hat rájátszást üldöző csapat viszont győzött a hétvégén, közülük a Virtus Verona és a Pro Patria áll legközelebb az üdvösséghez, míg a Trento az utolsó bennmaradó helyen egy ponttal előzi meg a Pergolettese csapatát.

A csoport, a 33. forduló eredményei:

Legnago Salus-Pro Vercelli 0-1
Südtirol-Seregno 1-0
Trento-Triestina 2-1
AlbinoLeffe-Lecco 2-1
Juventus U23-Padova 1-2
Pergolettese-Giana Erminio 2-0
Piacenza-Fiorenzuola 0-1
Pro Patria-Renate 1-0
Pro Sesto-Mantova 1-2
Virtus Verona-FeralpiSaló 1-0

Az A csoport állása a 33. forduló után:

A B csoportot vezető Modena csapata az elmúlt fordulóban magabiztos idegenben sikerült aratott a nyolcadik helyezett Vis Pesaro vendégeként. A második Reggiana és a harmadik Cesena hétfő esti rangadója 2-2-es döntetlennel ért véget, így utóbbi lemaradása már öt pont az éllovastól. A Pescara a negyedik helyen a szomszédvár Teramo otthonában szerzett egy ponttal is megelőzte a sereghajtó ellen a pályát vesztesen elhagyó Virtus Entellát. A hatodik helyezését az Ancona-Matelica gárdája hazai győzelemmel erősítette meg a három győzelem után először pontokat vesztő Gubbio előtt. Az utolsó két playoff-helyet a Lucchese és a Pontedera foglalja el azonos pontszámmal, egy ponttal megelőzve a Carrarase alakulatát, míg mögöttük további négy csapat „lőtávolban” helyezkedik el. A csoport utolsó négy helyezettjének mindegyike megnyerte legutóbbi mérkőzését, a Pistoiese, a Viterbese, az Imolese és az utolsó helyezett Grosseto egyaránt megkezdte menekülését a kiesési réme elől.

B csoport, a 33. forduló eredményei:

Olbia-Siena 0-0
Ancona-Matelica-Carrarese 2-0
Grosseto-Virtus Entella 1-0
Imolese-Montevarchi 2-0
Lucchese-Gubbio 2-2
Pistoiese-Fermana 2-1
Pontedera-Viterbese 0-2
Teramo-Pescara 0-0
Vis Pesaro-Modena 0-3
21:00 Cesena-Reggiana

A B csoport állása a 33. forduló után:

A C csoport élén álló Bari csapata szoros, de annál fontosabb sikert aratott a sereghajtó Vibonese vendégeként, ezzel öt fordulóval a vége előtt tartja a tízpontos előnyét a Catanzaro előtt. Az Avellino a harmadik helyen egy pont lépéselőnybe került a vereséget szenvedő Virtus Francavilla és a pályára nem lépő Monopoli csapatával szemben. A hatodik helyezett Palermo egymást követő második mérkőzésén játszott döntetlent, míg a Foggia sorozatbeli harmadik sikere alkalmával 5-1-re mosta le a Catania együttesét. A Turris és a Latina helyzete egyre bizonytalanabb a playoff-ban az újabb vereségeket követően, tekintve, hogy a Picerno és a Monterosi is három ponttal közelített feléjük a 10-11. helyen. Utóbbi a mostanság egyre jobb formában lévő Juve Stabiát győzte le simán, mellyel meg is előzte őket. A Campobasso az újabb fontos három ponttal erősítette meg bennmaradó helyét, pontmentése ellenére a Messina továbbra is csak a legjobb osztályozós helyet birtokolja. A Fidelis Andria két pontra megközelítette az általa legyőzött Paganesét a 18-19. pozícióban.

C csoport, a 33. forduló eredményei:

Avellino-Messina 1-1
Campobasso-Latina 2-0
Catanzaro-Turris 2-0
Fidelis Andria-Paganese 1-0
Foggia-Catania 5-1
Monterosi-Juve Stabia 3-0
Potenza-Palermo 2-2
Taranto-Monopoli 2-2
Vibonese-Bari 0-1
Virtus Francavilla-Picerno 0-1

A C csoport állása a 33. forduló után: