Serie B: a Lecce hibázott, a Cremonese az élen – 31. forduló

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es kiírásában az elmúlt hétvégén a 31. forduló mérkőzéseit bonyolították le.

Az éllovas Cremonese magabiztos idegenbeli győzelmet aratott legutóbbi mérkőzésén, ezzel a rendkívül szoros élmezőnyben továbbra is megtartotta vezető helyét. A Pisa a legutóbbi vereségét feledtetve, egygólos meccsen diadalmaskodott és egy pont hátrányból követi az éllovast.

A Monza csapata egymást követő negyedik győzelmével kapaszkodott fel a harmadik helyre, két ponttal lemaradva a listavezetőtől. A korábbi első helyezett Lecce zsinórban negyedszer játszott döntetlent, mellyel a negyedik helyre hátrálva már három ponttal van lemaradva a Grigiorossitól. Az ötödik helyre hátráló Brescia ugyancsak egyetlen ponttal gazdagodott az elmúlt hétvégén.

A Frosinone a félidők elején szerzett gólokkal 2-0-ra legyőzte és pontszámban utolérte a Beneventót a hatodik-hetedik helyen. Az utolsó playoff-pozíció két siker utáni első fiaskója ellenére az Ascoli csapata foglalja el, mivel az őt üldöző Perugia és Cittadella egyaránt vereséget szenvedett.

A középmezőnyben a Reggina egy góllal nyerte meg az aktuális regionális rangadóját, a Como idegenben aratott minimális sikert, a Ternana pedig háromgólos diadalmenetet regisztrált. Az utolsó két bennmaradó helyet továbbra is a Parma és a SPAL csapata foglalja el.

A zsinórban harmadszor kapituláló Alessandria foglalja el a jobbik osztályozós pozíciót, egyetlen ponttal megelőzve a kieső helyről előlépő L.R. Vicenzát, amely viszont már egyel több meccset játszott a megelőzött Cosenzánál. Velük ellentétben a másik két kieső helyen a Crotone és a Pordenone sorsa egyre inkább megpecsételődni látszik.

A Serie B 31. fordulójának eredményei:

Monza – Crotone 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Barberis (90+5.), ill.

Parma – Lecce 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Reggina – Cosenza 1-0 (1-0)
Gólszerző: Folorunsho (37. – büntetőből), ill.

Ternana – Alessandria 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Celli (11.), Mazzocchi (79.), Martella (90+1.), ill.

Frosinone – Benevento 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
M. Ricci (15. – büntetőből), Vogliacco (56. – öngól), ill.

L.R. Vicenza – Ascoli 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Zonta (85.), Bellusci (89. – öngól), ill.

Perugia – Como 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Ciciretti (68.)

Pisa – Cittadella 1-0 (1-0)
Gólszerző: Torregrossa (39.), ill.

Pordenone – Brescia 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Cambiaghi (41.), ill. Aye (14.)

SPAL – Cremonese 0-2 (0-1)
Gólszerzők:
ill. D. Ciofani (4. – büntetőből), Zanimacchia (65.)

A Serie B aktuális állása a 31. forduló után

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 31. fordulójának legjobb 11-e:

Alessandro Micai (Reggina); Federico Gatti (Frosinone), Alessandro Celli (Ternana), Matteo Bruscagin (L.R. Vicenza); Amato Ciciretti (Como), Andrea Barberis (Monza), Loris Zonta (L.R. Vicenza) Luca Zanimacchia (Cremonese); Michael Folorunsho (Reggina), Ernesto Torregrossa (Pisa), Daniel Ciofani (Cremonese)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

18 gólos: Massimo Coda (Lecce)
12 gólos: Gabriel Strefezza (Lecce)
10 gólos: Gianluca Lapadula (Benevento), Franco Vázquez (Parma), Manuel De Luca (Perugia), Gabriel Charpentier (Frosinone), Alfredo Donnarumma (Ternana)