Serie C: csökkent az egyik éllovas előnye – 32. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában keddtől csütörtökig hétközi fordulót bonyolítottak le.

Az A csoport első két helyezettje egyaránt otthon tartotta a három pontot, így az éllovas Südtirol előnye hat fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is hat pont a Padova előtt. A harmadik helyezett FeralpiSaló és a negyedik Renate viszont egyaránt vereséget szenvedett. Az ötödik helyen birtokló Lecco csapata öt fordulón belüli negyedik sikerét aratta a szintén playoff-helyen álló Juventus U23 felülmúlásával. A Pro Vercelli az AlbinoLeffe csapatát győzte le ugyancsak két playoff-csapat mérkőzésén. A hetedik Triestina egymást követő harmadik vereségét szenvedte el, míg a Piacenza győzelemmel erősítette meg playoff-helyét. A Pro Patria egymás elleni megelőzte a Fiorenzuola csapatát és közelített a rájátszás felé. Az utolsó bennmaradó helyet a Trento foglalja el, a Pergolettese egyetlen pontra felzárkózott mögöttük. Utóbbihoz hasonlóan a Seregno és a Giana Erminio ugyancsak győzött az alsóházban, míg az utolsó helyet változatlanul a Legnago Salus foglalja el.

A csoport, a 32. forduló eredményei:

Padova-Mantova 1-0
Fiorenzuola-Pro Patria 0-3
Lecco-Juventus U23 2-1
Pro Vercelli-AlbinoLeffe 1-0
Renate-Piacenza 0-3
Seregno-Legnago Salus 2-1
Südtirol-Pro Sesto 2-0
Trento-Virtus Verona 1-1
Triestina-Pergolettese 1-2
Giana Erminio-FeralpiSaló 2-1

Az A csoport állása a 32. forduló után:

A B csoportot vezető Modena gárdája kisebb meglepetésre hazai környezetben csak döntetlenre volt képes a középmezőnyben székelő Siena ellen. Eközben a második helyezett Reggiana otthon tartotta a három pontot a Vis Pesaro ellen, így három pontra megközelítette a csoport éllovasát. A hétközi forduló élmezőnybeli rangadóján az ötödik Pescara egygólos meccsen győzött a harmadik Cesena ellen, szűkítve lemaradását. A negyedik helyezett Virtus Entella 2-0-ra felülmúlta a hatodik helyen álló Ancona-Matelica együttesét. A Gubbio egymást követő harmadik sikerével erősítette meg playoff-helyét. A rájátszásért igyekvő Montevarchi legyőzte az utolsó playoff-pozíciót elfoglaló Lucchese együttesét, melyet pontszámban a Carrarese is utolért hazai remijével. A középmezőnyben a Teramo is győzött, így pontszámban beérte az ismét csak egy pontot szerző Olbia gárdáját. Az alsóházban a Viterbese és a Pistoiese egymással döntetlenezett, míg a sereghajtó Grosseto ugyancsak egy pontot szerzett.

B csoport, a 32. forduló eredményei:

Viterbese-Pistoiese 2-2
Carrarese-Olbia 1-1
Modena-Siena 1-1
Virtus Entella-Ancona-Matelica 2-0
Fermana-Teramo 0-1
Grosseto-Pontedera 0-0
Gubbio-Imolese 2-1
Montevarchi-Lucchese 2-0
Pescara-Cesena 1-0
Reggiana-Vis Pesaro 3-1

A B csoport állása a 32. forduló után:

A C csoport éllovasa, a Bari minimális különbségű győzelmet aratott az utolsó playoff-pozíciót birtokló Juve Stabia ellen. Az előző két veresége után a második helyezett Catanzaro ötgólos meccset nyert meg idegenben, de így is tíz pont a lemaradása a listavezetőtől. A Virtus Francavilla az újabb pontvesztés ellenére tartja harmadik pozícióját, de az Avellino beérte őket. A Monopoli az elmúlt időszak gyengébb formáját feledtetve egymást követő negyedik mérkőzését nyerte meg, ezzel stabilizálva ötödik pozícióját a tabellán. A Palermo két győzelem után most csak döntetlent ért el, míg a Foggia magabiztos idegenbeli sikerrel erősítette meg playoff-helyét. A Turris újabb vereséget szenvedett, a Latina ismét ikszelt, mindkettőjük rájátszás-szereplése még veszélybe kerülhet. A Catania döntetlennel folytatta a felzárkózást a playoff felé, miközben a Monterosi három nyeretlen meccs után idegenbeli sikerrel tartotta életben rájátszás-reményeit. A legjobb osztályozós helyen álló Messina zsinórban harmadszor kapott ki, a Potenza győzött mögötte, míg az utolsó helyet továbbra is a Vibonese csapata foglalja el.

C csoport, a 32. forduló eredményei:

Messina-Catanzaro 2-3
Taranto-Avellino 0-1
Palermo-Fidelis Andria 1-1
Monopoli-Vibonese 3-0
Bari-Juve Stabia 1-0
Catania-Campobasso 1-1
Latina-Virtus Francavilla 0-0
Paganese-Foggia 1-4
Picerno-Potenza 0-1
Turris-Monterosi 0-2

A C csoport állása a 32. forduló után: