Serie C: a három éllovas kiemelkedik – 31. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában az elmúlt hétvégén a 31. forduló mérkőzéseit bonyolították le.

Az A csoportot vezető Südtirol és a második helyezett Padova egyaránt idegenben diadalmaskodott. A bolzanóiak előnye továbbra is hét pont a legfőbb üldöző előtt. A harmadik helyezett FeralpiSaló a hatodik Triestina magabiztos legyőzésével erősítette meg pozícióját, mivel a negyedik Renate pontokat hullajtott. A Lecco négy győzelem után kapitulált, a Juventus U23 csapatának ugyancsak megszakadt a veretlen szériája. A nyolcadik-kilencedik helyet birtokló Pro Vercelli és Piacenza gól nélküli döntetlent játszott egymással. Az AlbinoLeffe őrzi az utolsó playoff-helyet, két ponttal megelőzve a Virtus Verona együttesét. A Mantova és a Fiorenzuola megosztozott a pontokon, így előbbi továbbra is egy ponttal jobban áll. A Pro Patria a sereghajtó Giana Erminio felett aratott kiütéses győzelem jóvoltából felkapaszkodott az utolsó bennmaradó helyre, és a Pro Sesto csúszott vissza az osztályozós pozícióba.

A csoport, a 31. forduló eredményei:

Virtus Verona-Lecco 1-0
Mantova-Fiorenzuola 1-1
AlbinoLeffe-Padova 1-2
Juventus U23-Südtirol 0-1
Legnago Salus-Renate 1-1
Pergolettese-Trento 0-0
Piacenza-Pro Vercelli 0-0
Pro Patria-Giana Erminio 5-1
Pro Sesto-Seregno 2-2
FeralpiSaló-Triestina 3-0

Az A csoport állása a 31. forduló után:

A B csoport élén álló Modena gárdája ötgólos mérkőzésen diadalmaskodott házon kívül, és mivel a Reggiana elvesztette a forduló pénteki nyitómeccsét, a Gialloblú öt pontra növelte előnyét. A harmadik helyen a Cesena szintén diadalmaskodni tudott, míg a negyedik Virtus Entella pontvesztését az ötödik Pescara három ponttal büntette meg, így ketten azonos pontszámmal rendelkeznek. Az Ancona-Matelica egymást követő harmadik nyeretlen meccsével is tartja hatodik pozícióját, mögötte a Gubbio, a Vis Pesaro és a Lucchese egyaránt győzelemmel erősítette meg playoff-helyét. Miután mindketten kikaptak, a tizedik helyen a Pontedera egy ponttal megelőzi a Carrarese együttesét. Hozzájuk hasonlóan, a Siena és az Olbia ugyancsak veszített. Az alsóházban a Montevarchi és a Fermana tudott három ponttal javítani helyzetén, míg a sereghajtó helyén változatlanul a Grosseto csapata tanyázik.

B csoport, a 31. forduló eredményei:

Lucchese-Reggiana 1-0
Ancona-Matelica-Viterbese 2-2
Carrarese-Modena 2-3
Imolese-Virtus Entella 1-1
Pistoiese-Cesena 0-1
Siena-Gubbio 1-2
Olbia-Pescara 1-2
Pontedera-Fermana 1-2
Teramo-Montevarchi 0-1
Vis Pesaro-Grosseto 2-1

A B csoport állása a 31. forduló után:

A C csoport éllovasa, a Bari hátrányból fordítva, 2-1-re legyőzte idegenben a Catanzaro együttesét, így hét fordulóval a vége előtt tíz pontra nőtt a Galletti előnye az élen. A harmadik helyezett Virtus Francavilla 3-0-s vezetésről csak egyetlen pontot tudott megszerezni, így nem tudott feljönni a második helyre. Az Avellino hazai környezetben szenvedett vereséget, így pontszámban beérte őket az ötödik helyezett Monopoli gárdája. A Lupit legyőző Palermo négy fordulón belüli harmadik sikerével erősítette meg a hatodik helyét a táblázaton. A Foggia három nyeretlen meccs után győzött újra, az utolsó playoff-pozíciót birtokló Juve Stabia tovább folytatta a felzárkózást a hetedik Turris elleni sikerrel. A rájátszástól a Picerno két, a Catania három ponttal van lemaradva úgy, hogy mindketten egy-egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Az utolsó bennmaradó helyért zajló összecsapáson a Campobasso legyőzte és immár négy pontot ver a Messina csapatára. A másik három osztályozós egyaránt ikszelt, míg a sereghajtó Vibonese újabb vereséget szenvedett el.

C csoport, a 31. forduló eredményei:

Avellino-Palermo 1-2
Monterosi-Monopoli 0-1
Vibonese-Catania 1-2
Campobasso-Messina 2-0
Catanzaro-Bari 1-2
Fidelis Andria-Latina 1-1
Foggia-Picerno 3-2
Juve Stabia-Turris 3-0
Potenza-Taranto 1-1
Virtus Francavilla-Paganese 3-3

A C csoport állása a 31. forduló után: