Serie C: a Modena előnye csökkent, a Barié nőtt – 30. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában az elmúlt hétvégén a 30. forduló meccseire került sor.

Az A csoport élén változatlan a helyzet, mivel az éllovas Südtirol és az őket hét pont lemaradásból követi Padova csapata egyaránt 1-0-s győzelmet aratott az elmúlt hétvégén. A Biancoscudati a harmadik helyezett FeralpiSalót gyűrte le, amely így messzebb sodródott mögöttük, egyúttal a negyedik Renate egyetlen pontra megközelítette őket a hatodik Triestina idegenbeli legyőzésével. A Lecco sorozatbeli negyedik győzelmét aratva erősítette meg ötödik pozícióját. A Juventus U23 idegenben, a Pro Vercelli hazai környezetben nyert, míg a tizedik helyen az AlbinoLeffe három pont előnye került a listavezetőtől kikapó Mantovával szemben. A Fiorenzuola egymást követő második győzelmét aratva megelőzte az általa legyőzött Virtus Veronát, és négy pontra felzárkózott a tizedikre. Az alsóházban egyedül a Legnago Salus tudott győzni, amely ezzel pontszámban beérte a 19-20. helyen a Giana Erminio csapatát.

A csoport, a 30. forduló eredményei:

Fiorenzuola-Virtus Verona 1-0
Giana Erminio-Piacenza 0-0
Lecco-Pergolettese 3-0
Padova-FeralpiSaló 1-0
Pro Sesto-Juventus U23 0-1
Pro Vercelli-Pro Patria 4-1
Seregno-AlbinoLeffe 1-3
Südtirol-Mantova 1-0
Trento-Legnago Salus 0-1
Triestina-Renate 0-2

Az A csoport állása a 30. forduló után:

Tizenhárom forduló után először, az idényben összességében 13. alkalommal kapott ki a B csoport élén álló Modena gárdája. Az üldöző Reggiana közben begyűjtötte a három pontot, így két pontra felzárkóztak az éllovas mögé. Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt még mindig megjósolhatatlan, hogy melyikük lesz a befutó az automatikus feljutó helyre. A harmadik helyezett Cesena éppúgy hazai győzelemmel folytatta szereplését, mint a negyedik Virtus Entella és az ötödik Pescara, viszont a hatodik Ancona-Matelica kikapott, így nőtt a lemaradása a többiek mögött. Az utolsó playoff-helyért vívó csapatok közt a Gubbio legyőzte a Vis Pesarót és feljött a hetedik helyre, a Pontedera három, a Carrarese két győzelem után kapitulált. Győzelmével a Lucchese két pontra közelítette meg a tizedik helyezettet, de az Olbia is közelebb zárkózott a listavezető elleni sikerével. A mezőny legvégéről a Fermana és a sereghajtó Grosseto tudott három ponttal javítani helyzetén, előbbihez hasonlóan a Pistoiese, a Viterbese és az Imolese változatlanul osztályozós helyet birtokol.

B csoport, a 29. forduló eredményei:

Fermana-Ancona-Matelica 1-0
Modena-Olbia 1-2
Cesena-Teramo 2-0
Grosseto-Imolese 2-0
Gubbio-Vis Pesaro 3-0
Montevarchi-Pistoiese 1-1
Pescara-Siena 2-1
Reggiana-Pontedera 2-0
Viterbese-Lucchese 0-1
21:00 Virtus Entella-Carrarese

A B csoport állása a 30. forduló után:

A C csoportot vezető Bari csapata legyőzte a harmadik helyezett Virtus Francavilla gárdáját, miközben a második helyezett Catanzaro kikapott az ötödik Monopolitól. A listavezető ezzel hét pontra növelni tudta előnyét a csoport élén. A negyedik helyen az Avellino, a hatodikon a Palermo áll, mindketten egyel kevesebbet játszottak a többi élcsapatnál. A hetedik pozíciót elfoglaló Turris újabb győzelemmel erősítette meg playoff-helyét, miközben a Latina ismét kikapott, a Foggia pedig újra csak egy pontot szerzett. A várakozáson alul teljesítő Juve Stabia idegenben, a komoly gondokkal küzdő Catania hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, mellyel mindketten közelebb zárkóztak a rájátszás-helyekhez. Az utolsó két bennmaradó helyet elfoglaló Taranto és Campobasso két meccsel játszott kevesebbet a többieknél. A legjobb osztályozós helyen álló Messina három győzelem után először kapitulált, miközben egyedül a Potenza tudott diadalmaskodni, az utolsó helyezett Vibonese is újból kikapott.

C csoport, a 30. forduló eredményei:

Messina-Juve Stabia 0-1
Bari-Virtus Francavilla 2-1
Catania-Monterosi 3-1
Latina-Potenza 0-3
Monopoli-Catanzaro 2-1
Paganese-Avellino 0-2
Palermo-Vibonese 3-0
Picerno-Campobasso elhalasztva
Taranto-Foggia 1-1
Turris-Fidelis Andria 1-0

A C csoport állása a 30. forduló után: