Serie C: először kapott ki a Reggiana – 22. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) küzdelmei során keddtől csütörtökig a korábban elhalasztott, 22. forduló mérkőzései pótolták be.

Az A csoport élén a Südtirol tovább növelte előnyét a közelmúltban edzőt is váltó Padova ellen, mivel az éllovas újra győzött, a második helyezett pedig csak döntetlenre volt képes. A bolzanóiak már 10 ponttal vezetik a bajnokságot. A harmadik helyen a FeralpiSaló a hétközi veresége ellenére is egy ponttal megelőzi a Renate csapatát. Sorozatban harmadik győzelmével a Triestina tartja az ötödik helyet az utolsó négy meccséből hármat megnyerő Juventus U23 előtt. A Lecco és a Pro Vercelli szintén győzelemmel erősítette playoff-helyét, a kilencedik Piacenza zsinórban harmadszor veszített. A tizedik helyen a Mantova megelőzte az AlbinoLeffe gárdáját. Az alsóházból a Pro Sesto folytatta a felzárkózást, egymást követő harmadik sikerével bennmaradó helyre ért, a legyőzött Pergolettesét taszítva az osztályozós zónába. Az utolsó helyen a bravúros pontszerzése ellenére a Legnago Salus áll.

A csoport, a 22. forduló eredményei:

Juventus U23-Pro Patria 1-0
Mantova-FeralpiSaló 2-1
Seregno-Pro Vercelli 1-2
Lecco-Giana Erminio 1-0
Padova-Legnago Salus 1-1
Piacenza-Triestina 0-2
Pro Sesto-Pergolettese 2-1
Virtus Verona-Renate 0-0
AlbinoLeffe-Fiorenzuola 0-0
Trento-Südtirol 0-1

Az A csoport aktuális állása a 22. forduló után:

Az egész harmadosztályú pótolt forduló legnagyobb meglepetése a Reggiana szerda esti veresége volt a hetedik helyezett Gubbio ellen. Az emiliaiak ezzel elvesztették veretlenségüket, és a hosszú ideje fej-fej mellett zajló versenyfutásban hárompontos lépéshátrányba kerültek a Modenával szemben, amely viszont házon kívül is begyűjtötte a győzelmet. A Cesena a döntetlenje ellenére tartja a harmadik helyezést, mivel a negyedik Virtus Entella a vártnál jóval simább fiaskót szenvedett el csütörtök este. Az ötödik helyezett Pescara idegenben győzte le az utolsó playoff-pozícióba visszacsúszó Vis Pesaro együttesét. A listavezető legyőzője mellett a rájátszás-helyeket birtokló csapatok közül az Ancona-Matelica, a Pontedera és a Carrarese is begyűjtötte a három pontot. A magára találó Siena egymás után most a második meccsét vesztette el a 11. helyen, Lucchese fölényes sikere ellenére pedig csak 12. a táblázaton. A Montervarchi az újabb győzelmével elmozdult az osztályozós pozícióból, megelőzve a Fermana csapatát, miközben a listát továbbra is a Grosseto gárdája zárja.

B csoport, a 22. forduló eredményei:

Viterbese-Olbia 0-0
Ancona-Matelica-Grosseto 2-0
Montevarchi-Fermana 2-0
Pistoeise-Pontedera 0-1
Teramo-Modena 1-2
Gubbio-Reggiana 2-1
Imolese-Cesena 0-0
Vis Pesaro-Pescara 0-2
Carrarese-Siena 3-1
Lucchese-Virtus Entella 3-0

A B csoport aktuális állása a 22. forduló után:

A C csoportot vezető Bari a hétvégi fiaskót minimális győzelemmel javította, mellyel máris növelte előnyét, a Catanzaro döntetlenje révén hat pontot vernek a második helyezettre. A harmadik helyen a Virtus Francavilla egy ponttal megelőzte a pontot vesztő Avellino gárdáját, míg az ötödik Palermo nem lépett a hétközi fordulóban. A hatodik Monopoli tovább folytatta a mélyrepülését, míg a Turris öt vereség után váratlanul legyőzte a felzárkózásban bízó Foggia csapatát, így azonos pontszámmal állnak az utolsó playoff-helyet birtokló Picerno együttesével. A Juve Stabia és a Monterosi egyaránt győzelemmel zárkózott közelebb a rájátszáshoz, mindkettőjük hátránya három-három pont a vonal alatt. A Catania és a Campobasso egyaránt két-két győzelem után szenvedett hazai vereséget. Az osztályozós csapatok közül a Messina és a Paganese is győzött, így mindketten közeledtek az automatikus bennmaradó helyek felé. Ellenben a Potenza, a Fidelis Andria és legfőképpen az utolsó Vibonese sorsa megpecsételődni látszik.

C csoport, a 22. forduló eredményei:

Messina-Monopoli 2-1
Campobasso-Monterosi 1-2
Latina-Avellino 0-0
Bari-Picerno 1-0
Catania-Paganese 0-1
Juve Stabia-Vibonese 3-1
Potenza-Catanzaro 0-0
Turris-Foggia 3-1
Virtus Francavilla-Fidelis Andria 1-0

A C csoport aktuális állása a 22. forduló után: