Serie C: tovább olvadt a Bari előnye – 28. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) aktuális kiírásában az elmúlt hétvégén már a 28. forduló mérkőzései kerültek lebonyolításra.

Az A csoport első két helyezettje egyaránt döntetlent játszott az elmúlt fordulóban, így a veretlen éllovas Südtirol továbbra is nyolc pont előnnyel vezet a Padova előtt. A legutóbbi döntetlen után a Biancoscudati menesztette edzőjét. A harmadik helyen eddig azonos pontszámmal álló vetélytársak közül a FeralpiSaló győzött, a Renate csak ikszelt, így előbbi lépéselőnybe került. Az ötödik helyezett Triestina egymást követő második sikerével hagyta maga mögött a hullámvölgyet, és előzte meg a Juventus U23 gárdáját. A Lecco a Mantova legyőzésével stabilizálta playoff-helyét, míg az első tízben még a Pro Vercelli, a Piacenza és az AlbinoLeffe található. A középmezőnyben nem történt változás, mivel szinte mindenki döntetlent játszott, míg a legalsó régióban a Pro Sesto négy fordulón belül már a harmadik győzelmével folytatta a harcot az életben maradásért. Az utolsó előtti Giana Erminio három ponttal előzi meg az újabb vereséget szenvedő sereghajtó Legnago Salus együttesét.

A csoport, a 28. forduló eredményei:

AlbinoLeffe-Pergolettese 1-1
Fiorenzuola-Triestina 0-1
Lecco-Mantova 2-0
Legnago Salus-FeralpiSaló 0-3
Pro Sesto-Piacenza 2-1
Pro Vercelli-Renate 1-1
Seregno-Juventus U23 2-2
Südtirol-Pro Patria 0-0
Trento-Padova 2-2
Virtus Verona-Giana Erminio 1-1

Az A csoport állása a 28. forduló után:

A B csoport élén sem történt változás, a veretlen Reggiana és a Modena továbbra is kéz a kézben, azonos pontszámmal vezeti a rangsort. A dobogó harmadik fokán tanyázó Cesena lemaradása 14 pont mögöttük, így alighanem számukra már csak a harmadik helyezés megtartása lehet a cél a továbbiakban. A Virtus Entella a hétfő esti magabiztos győzelmével erősítette meg negyedik pozícióját, mivel a Pescara és az Ancona-Matelica sem tudott nyerni a fordulóban. A hetedik helyezett Vis Pesaro és a nyolcadik Siena szintén veszített, a kilencedik Gubbio egy pontot szerzett. Az utolsó rájátszást érő helyre a Pontedera gárdája ugrott fel a súlyos vereséget szenvedő Carrarese kárára. Az Olbia és a Teramo továbbra is azonos pontszámmal rendelkezik a 12-13. helyen. A Montevarchi az értékes skalp begyűjtésével jelenleg elcsípte az utolsó bennmaradást érő helyet, míg az osztályozósok közül egyedül a Pistoiese nyerte meg legutóbbi meccsét, miközben a Grosseto csúszott vissza az utolsó helyre.

B csoport, a 28. forduló eredményei:

Imolese-Olbia 1-1
Viterbese-Modena 0-1
Cesena-Vis Pesaro 2-1
Fermana-Pescara 1-1
Gubbio-Teramo 2-2
Lucchese-Pontedera 1-2
Montevarchi-Ancona-Matelica 3-1
Pistoiese-Carrarese 3-0
Reggiana-Grosseto 3-1
Virtus Entella-Siena 3-1

A B csoport állása a 28. forduló után:

A C csoportot vezető Bari jókora meglepetésre, 3-2-es vereséget szenvedett hazai környezetben a bennmaradásért küzdő Campobasso ellen. A Galletti az egész idényben négy vereséget szenvedett, abból kettőt az elmúlt négy fordulón belül, így előnye már csak négy pont a sorozatban a hatodik győzelmét regisztráló Catanzaro előtt. A harmadik helyen az Avellino egy ponttal megelőzte a Virtus Francavilla gárdáját, míg a fölényes győzelmet arató Palermo együttese az ötödik helyre lépett fel. A néhány hete még a második helyen is álló Monopoli mélyrepülése tovább folytatódott, négy kör alatt csak egyetlen pontot szerezve hátrált a hatodik pozícióba. Ezzel szemben a Latina a kapaszkodást folytatta sorozatbeli harmadik sikerével, és a Foggia is a hullámvölgyet maga mögött hagyva megnyerte utolsó két fellépését. Az eddig várakozáson felül szereplő Turris egymást követő ötödik fiaskója alkalmával stílszerűen öt gólt kapott és már csak kilencedik, míg a tizedik helyét a Picerno egy újabb győzelemmel stabilizálta. A poraiból feltámadni vágyó Catania az utolsó négy mérkőzéséből már a harmadikat nyerte meg, ezzel újból megelőzte a gyengélkedő Juve Stabiát. A Messina a hétvégi győzelme ellenére még mindig csak osztályozós, míg a sort továbbra is a Vibonese zárja.

C csoport, a 28. forduló eredményei:

Catania-Virtus Francavilla 1-0
Paganese-Monterosi 0-3
Palermo-Turris 5-0
Picerno-Juve Stabia 1-0
Taranto-Catanzaro 0-1
Avellino-Fidelis Andria 2-0
Bari-Campobasso 2-3
Latina-Vibonese 3-2
Messina-Potenza 2-0
Monopoli-Foggia 0-1

A C csoport állása a 28. forduló után: