Serie C: a Modena egyedül vezeti csoportját – 25. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) elmúlt hétvégi fordulójában a 25. kör mérkőzéseit bonyolították le.

Az A csoportot vezető Südtirol gárdája a harmadik Renate hajrábeli legyőzésével tovább növelte előnyét az élen, miután a második Padova házon kívül csak gól nélküli döntetlenre volt képes. A bolzanóiak előnye a csoport élén hét pont úgy, hogy egyel még kevesebb mérkőzést is játszottak. A FeralpiSaló legutóbbi döntetlenjével pontszámban beérte a harmadik helyezettet. Az ötödik helyen tanyázó Triestina gárdája egymást követő ötödik meccsét vívta meg nyeretlenül, és abból a negyediket vesztette el. A Pro Vercelli a minimális hazai győzelmével a Juventus U23 csapatát megelőzve lépett fel a harmadik helyre. A Lecco döntetlennel, a Piacenza és a Mantova győzelemmel erősítette meg playoff-helyét, a tizenegyedik pozíciót változatlanul az AlbinoLeffe birtokolja, míg a Trento kicsúszott a top10-ből. Az alsóházban a Giana Erminio és a Pro Sesto egyaránt megkezdte a menekülést, így a Legnago Salus csúszott vissza a kiesést jelentő sereghajtó pozícióba.

A csoport, a 25. forduló eredményei:

Fiorenzuola-Padova 0-0
Giana Erminio-Juventus U23 2-0
Legnago Salus-Piacenza 0-1
Mantova-Trento 1-0
Pergolettese-Seregno 3-3
Pro Patria-Lecco 1-1
Pro Vercelli-Virtus Verona 1-0
Renate-Südtirol 0-1
Triestina-Pro Sesto 2-3
FeralpiSaló-AlbinoLeffe 1-1

Az A csoport állása a 25. forduló után

A B csoport élén hosszú ideje fej-fej mellett álló két csapat közül a Modena 1-0-ra legyőzte a harmadik helyezett Cesena csapatát a hétfő esti rangadón, miközben a Reggiana csak döntetlent játszott az elmúlt fordulóban, így a hónapok óta veretlen Gialloblú két pont lépéselőnybe került az egész szezonban legyőzőre nem találó riválissal szemben. A dobogós Bianconeri mögött a Virtus Entella és a Pescara egyaránt két-két pontra felzárkózott legutóbbi sikere jóvoltából. A további playoff-helyeket birtokló csapatok közül az Ancona-Matelica, a Vis Pesaro és a Gubbio egyaránt veszített, a Siena három ponttal stabilizálta kilencedik helyét, az utolsó rájátszás-pozícióban lévő Carrarese pedig negyedszer játszott döntetlent. A playoffot üldöző csapatok közül a Pontedera győzött és a Teramo is begyűjtötte a három pontot, ezzel távolodott az osztályozós helyektől, míg az alsóházban a Viterbese és a sereghajtó Pistoiese egyaránt diadalmaskodott.

B csoport, a 25. forduló eredményei:

Ancona-Matelica-Pistoiese 0-3
Carrarese-Reggiana 1-1
Grosseto-Fermana 0-0
Olbia-Virtus Entella 2-3
Pescara-Gubbio 3-1
Pontedera-Imolese 2-0
Siena-Montevarchi 2-0
Teramo-Lucchese 1-0
Vis Pesaro-Viterbese 0-2
Modena-Cesena 1-0

A B csoport állása a 25. forduló után

A C csoport éllovasa, a Bari mindössze szezonbeli harmadik vereségét szenvedte el, így minimálisan csökkent az előnye az élen, de így is nyolc egységgel előzi meg az aktuális második helyezettet, ahová a Virtus Francavilla kapaszkodott fel. Az eddigi legfőbb üldözők közül az Avellino és a Monopoli is kapitulált, így visszacsúsztak a negyedik-ötödik helyre, miután a harmadik pozícióba a Catanzaro lépett fel. A hatodik Turris hazai pályán kapott ki, a hetedik Palermo újabb döntetlent ért el. A Juve Stabia és a Picerno egyaránt győzelemmel erősítette meg playoff-helyét, míg a Latina és a Foggia továbbra is sincs rájátszást érő helyen. A Catania csapata hosszú idő után aratott első győzelmével a 13. helyet birtokolja. Az alsóházban a Monterosi és a Messina tudta begyűjteni a három pontot az elmúlt fordulóban, míg az utolsó helyen továbbra is a Vibonese csapata áll.

C csoport, a 25. forduló eredményei:

Turris-Catania 1-3
Vibonese-Paganese 0-0
Bari-Messina 1-2
Campobasso-Palermo 2-2
Catanzaro-Avellino 2-0
Foggia-Fidelis Andria 1-1
Juve Stabia-Latina 1-0
Monterosi-Taranto 2-1
Picerno-Monopoli 3-0
Virtus Francavilla-Potenza 4-1

A C csoport állása a 25. forduló után