Serie B: egyik dobogós sem győzött – 21. forduló

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es kiírásában az elmúlt hétvégén a bajnokság 21. fordulójának mérkőzéseire került sor.

A Serie B tabellája első helyezettjének mindegyike döntetlent játszott az elmúlt fordulóban, így nem történt változás a közvetlen élmezőnyben. A listavezető Lecce egy korai gólváltásnak köszönhetően végzett 1-1-re a Como otthonában, a második Pisa ugyancsak 1-1-es végeredménnyel zárt az Alessandria vendégeként két tizenegyesgól jóvoltából, míg a harmadik helyezett Brescia gárdája egy két kiállítást is hozó mérkőzésen ért el gól nélküli döntetlent az alsóházi Cosenza vendégeként.

Hat fordulón belül aratott ötödik sikerével a Cremonese felkapaszkodott az ötödik helyre, miután egy izgalmas lombardiai derbin 3-2-re győzte le a Monza csapatát. Egyetlen ponttal mögöttük egymást követő negyedik győzelmével a Frosinone foglalja el az ötödik pozíciót. A hatodik Benevento ugyancsak ikszelt, az utolsó két playoff-helyet az említett Brianzoli és a változatosság kedvéért szintén remiző Cittadella foglalja el.

Az utolsó két nem rájátszás-helyen az Ascoli és a Perugia áll, egyetlen pont különbséggel, miután a szombat esti egymás elleni mérkőzésen az umbriaiak nyertek a marchei csapat otthonában.

A középmezőnyben a Ternana kétgólos hazai győzelmet aratott a hosszú ideje gyengélkedő Reggina ellen, amely visszacsúszott a mezőny legutolsó bennmaradó helyére. A Parma és a SPAL ugyancsak egy-egy ponttal stabilizálta helyét a táblázat második felében.

A mezőny legvégén tanyázó csapatok közül is egy kivételével mindenki döntetlent játszott, az L.R. Vicenza a vereségével újból sereghajtó, miközben a Crotone és a Pordenone foglalja el a másik két kieső helyet, az Alessandria és a Cosenza pedig jelen állás szerint osztályozót játszana egymással a bennmaradásért.

A 21. forduló eredményei

Alessandria – Pisa 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Marconi (36. – büntetőből), ill. Torregrossa (43. – büntetőből)

Benevento – Parma 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Como – Lecce 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Cerri (4. – büntetőből), ill. Listkowski (13.)

Cosenza – Brescia 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.
Kiállítva: Ndoj (32.), ill. Adorni (4.)

Crotone – Cittadella 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Ternana – Reggina 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Pettinari (13.), Palumbo (16.), ill.

Frosinone – L.R. Vicenza 2-0 (1-0)
Gólszerzők: F. Gatti (44.), Pasini (47. – öngól), ill.

Ascoli – Perugia 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Lisi (26.)

Cremonese – Monza 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Gaetano (33.), D. Ciofani (47., 64.), ill. D’Alessandro (55.), Ciurria (84.)

Pordenone – SPAL 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Butic (39.), ill. Finotto (53.)

A Serie B aktuális állása a 21. forduló után

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 21. fordulójának legjobb 11-e:

Kristjan Matosevic (Cosenza); Federico Gatti (Frosinone), Danilo (Parma), Amedeo Benedetti (Cittadella); Francesco Lisi (Perugia), Mattia Finotto (SPAL), Marco D’Alessandro (Monza), Marcin Listkowski (Lecce); Daniel Ciofani (Frosinone), Stefano Pettinari (Ternana), Karlo Butic (Pordenone)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

10 gólos: Gianluca Lapadula (Benevento)
9 gólos: Massimo Coda és Gabriel Strefezza (mindkettő Lecce)
8 gólos: Gabriel Charpentier (Frosinone), Simone Corazza (Alessandria), Cesar Falletti (Ternana)