Serie C: megmérkőztek egymással a gigászok – 21. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) hétközi programjában az egyik korábban elhalasztott forduló, a 21. kör mérkőzését bonyolították le.

Az A csoport élcsapatai közt nem változott a helyzet, hiszen a veretlen Südtirol otthon, a Padova pedig idegenben aratott egygólos sikert. A bolzanóiak így egyel kevesebb meccset játszva öt ponttal vezetik a bajnokságot üldözőjük előtt. A Renate csak egy pontot szerzett a harmadik helyen, így a negyedik FeralpiSaló egyetlen pontra megközelítette őket. Az ötödik Triestina három zakó után egy pontot szerzett a hatodik Juventus U23 ellen. A Lecco és a Piacenza egyaránt újabb győzelemmel erősítette meg playoff-helyét, a Pro Vercelli és a Trento egyaránt ikszelt. A hosszú ideje nyeretlen AlbinoLeffe kicsúszott a legjobb tíz közül, fej-fej mellett haladva a Virtus Verona gárdájával. Az alsóházban egyedül a Mantova diadalmaskodott, amely idegenben verte az utolsó előtti Giana Erminiót, miközben a sereghajtó Pro Sesto egyetlen ponttal gazdagodott.

A csoport, a 21. forduló eredményei:

Legnago Salus-Lecco 1-2
Pergolettese-Padova 0-1
Pro Patria-Trento 0-0
Pro Vercelli-Pro Sesto 0-0
Triestina-Juventus U23 0-0
FeralpiSaló-Seregno 3-1
Giana Erminio-Mantova 0-2
Piacenza-Virtus Verona 1-0
Renate-Fiorenzuola 0-0
Südtirol-AlbinoLeffe 1-0

Az A csoport állása a 21. forduló után

A B csoport két éllovasa nem bírt egymással, a Reggiana és a Modena gól nélküli döntetlenje azt jelentette, hogy a két emiliai rivális továbbra is azonos pontszámmal vezet. Mindkét csapat már hosszú-hosszú ideje veretlen, a Granata konkrétan még egyszer sem kapott ki a bajnokságban. A már egyébként is nagy lemaradásban lévő üldözők nem tudtak közelebb zárkózni hozzájuk, miután a dobogós Cesena és a negyedik Pescara is csak egy-egy pontot szerzett. A Virtus Entella kiütéses sikerrel, az Ancona-Matelica egygólos idegenben győzelemmel gyűjtötte be a három pontot. Az utolsó négy playoff-helyezett mindegyike döntetlent játszott a fordulóban: a Vis Pesaro és a Gubbio fej-fej mellett áll a hetedik-nyolcadik helyen, a Carrarese és a Lucchese mögöttük, míg az Olbia már nincs playoff-pozícióban. Hosszú idő után újra diadalmaskodott a sokadik megújuláson keresztül menő Siena csapata. A mezőny legvégén elhelyezkedő csapatok közül a Grosseto és a Viterbese is fölényes győzelmet aratott, így az utolsó helyre a Pistoiese csúszott vissza.

B csoport, a 21. forduló eredményei:

Virtus Entella-Montevarchi 5-1
Imolese-Viterbese 0-3
Olbia-Ancona-Matelica 1-2
Pontedera-Vis Pesaro 1-1
Siena-Teramo 2-1
Cesena-Lucchese 1-1
Fermana-Gubbio 1-1
Grosseto-Pistoiese 6-1
Pescara-Carrarese 1-1
Reggiana-Modena 0-0

A B csoport állása a 21. forduló után

A déli csoport élén álló Bari csapata újabb sikerrel őrizte meg kilencpontos előnyét az Avellino és a Monopoli előtt. Mindkét zöld-fehér üldöző hazai győzelmet aratott hét közben, utóbbi a kettejükkel azonos pontszámmal álló Turrist győzte le, amely az ötödik helyre csúszott vissza. Két ponttal mögöttük áll a negyedik Virtus Francavilla, míg újabb győzelmével a Catanzaro a hatodik helyre jött fel a botló Palermo elé. A nyolcadik Taranto zsinórban harmadszor ikszelt, a Latina újabb győzelmével a kilencedik helyre kapaszkodott fel, megelőzve a sorozatban harmadszor kapituláló Foggia együttesét. A Juve Stabia és a Picerno egy-egy ponttal van lemaradva a rájátszástól. A Catania ebben a fordulóban is csak egyetlen pontot szerzett, csakúgy mint a 17. helyen a szicíliai rangadón kétgólos hátrányból pontot mentő Messina együttese. A Potenza elmozdult az utolsó helyről, ahová a Vibonese gárdáját taszította le.

C csoport, a 21. forduló eredményei:

Catanzaro-Picerno 2-0
Fidelis Andria-Catania 1-1
Monterosi-Bari 0-1
Paganese-Latina 1-2
Vibonese-Virtus Francavilla 1-2
Monopoli-Turris 2-1
Palermo-Messina 2-2
Taranto-Campobasso 1-1
Potenza-Foggia 2-1
Avellino-Juve Stabia 3-1

A C csoport állása a 21. forduló után