Serie C: megállíthatatlan listavezetők – 24. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) elmúlt hétvégéjén papíron a 24., valójában két elmaradt kör miatt a 22. forduló mérkőzéseit bonyolították le.

Az A csoport vezető Südtirol és az üldöző Padova egyaránt diadalmaskodott az elmúlt hétvégén, így a bolzanóiak megőrizték ötpontos előnyüket a tabellán úgy, hogy egyel kevesebb mérkőzést játszottak. A FeralpiSaló botlásával a harmadik helyen a Renate lépéselőnybe került. Az ötödik Triestina egymást követő harmadik vereségét szenvedte el, a Juventus U23 csapata feljött mögéjük a hatodik helyre. A Lecco és a Piacenza győzelemmel erősítette meg playoff-helyét, az AlbinoLeffe hosszú idő után újra kicsúszott az első tízből. Az alsóházban csak két csapat diadalmaskodott, a Pergolettese megerősítette bennmaradó helyét, míg a Giana Erminio az utolsó előtti pozícióban három pont fórba került az utolsó Pro Sesto gárdájával szemben.

A csoport, a 24. forduló eredményei:

AlbinoLeffe-Giana Erminio 1-2
Juventus U23-FeralpiSaló 1-0
Lecco-Triestina 2-0
Padova-Pro Patria 2-1
Piacenza-Mantova 1-0
Pro Sesto-Renate 1-4
Seregno-Fiorenzuola 0-0
Südtirol-Legnago Salus 2-0
Virtus Verona-Pergolettese 0-2
Trento-Pro Vercelli 0-0

Az A csoport állása a 24. forduló után

A B csoport élén azonos pontszámmal álló Reggiana és Modena csapatai újabb három pontot gyűjtöttek be, előbbi továbbra is veretlen még a szezonban, utóbbi pedig hosszú győzelmi sorozatban van. A soron következő hétközi fordulóban a két kiemelkedő gigász egymással nézhet farkasszemet. A harmadik helyen a Cesena hátránya 11 pont az éllovas duó mögött. A negyedik helyen a Pescara megelőzte a Virtus Entella csapatát, míg a hatodik helyen az Ancona-Matelica áll. Az utolsó playoff-pozíciókért egyre nagyobb a tülekedés, győzelmével a Vis Pesaro kapaszkodott fel a hetedik helyre a Gubbio, az Olbia és a Carrarese elé. A mezőny második felében az Imolese a Teramo ellen nyert alsóházi rangadót. A csoportot továbbra is a Viterbese zárja.

B csoport, a 24. forduló eredményei

Cesena-Olbia 3-0
Virtus Entella-Modena 0-2
Fermana-Carrarese 0-0
Gubbio-Grosseto 0-0
Imolese-Teramo 1-0
Lucchese-Ancona-Matelica 2-2
Montevarchi-Pontedera 0-0
Pistoiese-Vis Pesaro 0-1
Reggiana-Siena 1-0
Viterbese-Pescara 1-3

A B csoport állása a 24. forduló után

A C csoport élén a Bari idegenbeli sikerrel növelte előnyét, miután az eddigi második Monopoli csak gól nélküli döntetlent ért el a Virtus Francavilla ellen. Előbbi negyedik, utóbbi most ötödik, miután a második-harmadik pozícióba a Turris és az Avellino lépett legutóbbi győzelmüknek köszönhetően. A hatodik Palermo és a hetedik Catanzaro egyaránt több nyeretlen meccs után érezhette meg ismét a diadal ízét. A hétfő esti órákban két feljebb vágyó csapat egymás elleni mérkőzésén a Juve Stabia diadalmaskodott a Foggia felett, ezzel a kilencedik-tizedik helyen egyetlen pontra megközelítette legyőzöttjét. Az alsóházban a Messina ismét csak egy pontot szerzett, míg az utolsó két helyen a Vibonese és a Potenza változatlanul azonos pontszámmal szerénykedik.

C csoport, a 24. forduló eredményei

Messina-Picerno 1-1
Paganese-Bari 1-2
Catania-Catanzaro 1-2
Fidelis Andria-Campobasso 0-1
Latina-Taranto 0-0
Monopoli-Virtus Francavilla 0-0
Palermo-Monterosi 2-0
Potenza-Avellino 1-3
Turris-Vibonese 2-0
Juve Stabia-Foggia 3-1

A C csoport állása a 24. forduló után