Serie C: tartja előnyét a veretlen éllovas

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) hétvégi fordulójának szombati játéknapján az A csoport soros mérkőzéseit rendezték meg.

A listavezető Südtirol csapata két korai góllal diadalmaskodott a Legnago Salus ellen. Eközben az üldöző Padova hátrányból fordítva a hajrában harcolta ki a győzelmet a Pro Patria ellen. Kettejük közt öt pont a különbség, a bolzanóiak egyel kevesebbet játszottak.

A harmadik helyen álló Renate magabiztosan diadalmaskodott, és mivel a FeralpiSaló kikapott a Juventus U23 csapatától, így lépéselőnyre tett szert. Az ötödik pozíciót birtokló Triestina sorozatbeli harmadik meccsét vesztette el, miután az első két helyezett elleni fiaskókat követően most a Lecco ellen kényszerültek főhajtásra. A Pro Vercelli és a Trento egymás ellen remizett.

Az utolsó playoff-helyre a Piacenza gárdája kapaszkodott fel, az AlbinoLeffe egymást követő nyolcadik nyeretlen meccsével kicsúszott a tízből. A középmezőnyben a Pergolettese idegenben verte a Virtus Veronát.

A mezőny legalsó régiójában egyedül az értékes idegenbeli skalpot begyűjtő Giana Erminio diadalmaskodott, amely így három pontot ver a sereghajtó Pro Sesto együttesére.

A Serie C szombati eredményei

A csoport:
AlbinoLeffe-Giana Erminio 1-2
Juventus U23-FeralpiSaló 1-0
Lecco-Triestina 2-0
Padova-Pro Patria 2-1
Piacenza-Mantova 1-0
Pro Sesto-Renate 1-4
Seregno-Fiorenzuola 0-0
Südtirol-Legnago Salus 2-0
Virtus Verona-Pergolettese 0-2
Trento-Pro Vercelli 0-0