Serie B: a Lecce volt a hétvége nyertese – 20. forduló

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Az olasz másodosztály (Serie B) aktuális kiírásában az elmúlt hétvégén hosszú idő után újra teljes fordulót rendeztek, a 20. forduló mérkőzéseit bonyolították le.

Az éllovas Pisa továbbra is nyeretlen 2022-ben, ugyanis az első idei meccse elvesztése után ezúttal gól nélküli döntetlent ért el az utolsó bennmaradó helyet birtokló SPAL otthonában. Az őket egyetlen pont lemaradásból üldöző Brescia hazai környezetben ugyancsak ikszelt a Ternana ellen, így nem tudott előzni.

A Benevento a forduló meglepetéseként 2-0-ra kikapott a bennmaradásért küzdő Alessandria ellen. A hétvége nagy nyertese az élmezőnyben kétségkívül a Lecce csapata lett, amely egy hosszabbításban esett öngóllal múlta felül az utolsó négy meccsét megnyerő Cremonesét. A salentóiak ezzel a harmadik helyen két pontra megközelítették az éllovast úgy, hogy egyel kevesebbszer léptek pályára.

Az utolsó három playoff-helyet elfoglaló csapat mindegyike győzött, a Monza hazai környezetben, a Frosinone és az Ascoli egyaránt idegenben gyűjtötte be a három pontot.

A kilencedik Cittadella a második idei mérkőzésén is csak egy pontot szerzett, miután egy hatgólos, fordulatokkal tarkított meccsen remizett a sereghajtó L.R. Vicenza ellen.

A Parma a 13. helyen odahaza szenvedett vereséget, továbbra sem találják tehát a formájukat. Az immár nyolcadik meccsét nyeretlenül megvívó Reggina újabb vereséget jegyzett, melyet követően ismét az edzőváltás mellett tették le a voksukat.

Mindhárom kieső helyen álló csapat pontot szerzett a hétvégén, a Lanerossi említett egy pontja mellett a Crotone szintén ikszelt, a Pordenone pedig idénybeli első idegenbeli sikerét aratta.

A 20. forduló eredményei

Parma – Frosinone 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Cicerelli (72.)

Alessandria – Benevento 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Lunetta (38.), Casarini (54.), ill.

Brescia – Ternana 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Jagiello (35.), ill. Sorensen (12.)

Como – Crotone 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Cerri (22. – büntetőből), ill. Maric (29. – büntetőből)
Kiállítva:ill. Schiro (90+4.)

Cosenza – Ascoli 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Tsadjout (55. – öngól), ill. Collocolo (6.), Caligara (71. – büntetőből), Iliev (86.)
Kiállítva: Bittante (52.), ill.

Monza – Reggina 1-0 (0-0)
Gólszerző: Dany Mota (52.), ill.

SPAL – Pisa 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Perugia – Pordenone 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Cambiaghi (90.)

L.R. Vicenza – Cittadella 3-3 (2-2)
Gólszerzők:
Proia (10.), Da Cruz (45+3. – büntetőből), Meggiorini (83. – büntetőből), ill. Frare (15.), Okwonkwo (21.), Branca (58.)
Kiállítva:ill. Branca (85.), Tounkara (90+3.)

Lecce – Cremonese 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Gallo (14.), Okoli (90+1. – öngól), ill. D. Ciofani (15.)

A Serie B aktuális állása a 20. forduló után

(Fotó: Lega B Twitter)

A Serie B 20. fordulójának legjobb 11-e:

Samuele Perisan (Pordenone); Domenico Frare (Cittadella), Frederik Sörensen (Ternana), Antonino Gallo (Lecce); Michele Collocolo (Ascoli), Filip Jagiello (Brescia), Federico Proia (L.R. Vicenza), Gabriel Lunetta (Alessandria); Dany Mota (Monza), Riccardo Chiarello (Alessandria), Orji Okwonkwo (Cittadella)

A Serie B góllövőlistájának élmezőnye:

10 gólos: Gianluca Lapadula (Benevento)
9 gólos: Gabriel Strefezza (Lecce)
8 gólos: Massimo Coda (Lecce), Gabriel Charpentier (Frosinone), Simone Corazza (Alessandria), Cesar Falletti (Ternana)