Serie C: a Bari a visszatérés útján – C csoport

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásának küzdelmei a féltávnál járnak, ennek alkalmából áttekintjük, hogy miként állnak az egyes csoportok a téli szünetben.

A régi idők olasz fociját kedvelő szurkolók szívét leginkább melengető C csoportban számtalan régi kultikus csapat versenyez. Közülük féltávnál az éllovas Bari magabiztosan emelkedik ki, hiszen a pugliai gárda 13 győzelem és öt döntetlen mellett csupán kétszer szenvedett vereséget a bajnokság első 20 fordulója alatt.

A Galletti jelenleg hét ponttal vezeti a bajnokságot a második Monopoli és kilenc egységgel a harmadik helyezett Avellino előtt. A csoport meglepetéscsapataként remekelő Turris foglalja el a negyedik helyezést, míg a karácsonykor edzőváltáson áteső Palermo az ötödik helyről várja a januári folytatást.

A C csoport hatodik helyén a Virtus Francavilla egyetlen ponttal előzi meg a hetedik Catanzarót, utolsó két meccse megnyerésével a kilencedik helyre a Taranto kapaszkodott fel. Pontlevonása ellenére a helyi ikon, Zdenek Zeman által trenírozott Foggia a nyolcadik helyet tudhatja magáénak (a lenti tabellával ellentétben végül nem négy, hanem csak két pontot vettek el), míg az utolsó playoff-pozíciót jelenleg a Picerno gárdája birtokolja.

A két éve még másodosztályú Juve Stabia csak a 11. helyen tanyázik, megelőzve a kétarcú Latinát és a karácsony előtti utolsó napokban csődöt jelentő Cataniát, melynél egyáltalán a szezon folytatása is teljesen bizonytalanná vált. Az utolsó bennmaradó pozíciókat a Monterosi és a Campobasso foglalják el, a Paganese, a Messina, a Fidelis Andria és a Potenza osztályozós helyen áll, míg az utolsó helyet a Vibonese foglalja el.

A Serie C csatározásai a január 8-9-i hétvégén folytatódnak tovább.

Ajánljuk figyelmedbe az A csoport és a B csoport téli szünetbeli összegzőjét is.

A C csoport állása a 20. forduló után

A góllövőlista élmezőnye

18 gólos: Luca Moro (Catania)
11 gólos: Alexis Ferrante (Foggia)
10 gólos: Mirco Antenucci (Bari), Luca Giannone (Turris)
9 gólos: Ernesto Starita (Monopoli)