Serie C: fej-fej mellett a két éllovas – B csoport

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásának küzdelmei a féltávnál járnak, ennek alkalmából áttekintjük, hogy miként állnak az egyes csoportok a téli szünetben.

A B csoportban a veretlen Reggiana és a zsinórban 12 győzelmet arató Modena azonos pontszámmal áll az élen. A két emiliai rivális abszolút kimagaslik a mezőnyből, és mindkettőjük szemei előtt a Serie B-s feljutás lebeg. A Granata tavaly, a Gialloblú utoljára 2016-ban szerepelt a második vonalban.

Kettejük előnye 9 pont a harmadik helyezett Cesena előtt, míg a negyedik pozíciót a tavaly még ugyancsak másodosztályú Virtus Entella birtokolja. Ők mindössze egy-egy ponttal előzik meg az ötödik-hatodik helyen holtversenyben álló Pescara és Ancona-Matelica csapatait. A hetedik helyre a Gubbio tört be az utolsó négy fordulón belül aratott három sikerével, míg a Vis Pesaro, az Antonio Di Natale által irányított Carrarese és a Lucchese ugyancsak a jó évzárásának köszönhetően áll rájátszást érő helyen. Őket az Olbia és a Pontedera követi egy-egy hajszállal lemaradva. A 13. helyezett Siena a sorozatos edzőcserék ellenére rohamosan süllyed egyre hátrébb, már csak négy pontra vannak az osztályozótól. Az utolsó bennmaradó pozíciókat jelenleg a Montevarchi és a Fermana foglalják el.

A Teramo, az Imolese, a Pistoise és a Grosseto jelen állás szerint osztályozóra ítéltetett, míg a kiesést jelentő sereghajtó pozícióban a Viterbese gárdája telel.

A Serie C csatározásai a január 8-9-i hétvégén folytatódnak tovább.

Ajánljuk figyelmedbe az A csoport téli szünetbeli összegzőjét is.

A B csoport állása a 20. forduló után

A góllövőlista élmezőnye

13 gólos: Simone Magnaghi (Pontedera)
10 gólos: Eric Lanini és Luca Zamparo (mindkettő Reggiana), Alex Rolfini (Ancona-Matelica)
9 gólos: Mattia Bortolussi (Cesena), Franco Ferrari (Pescara), Fabio Scarsella (Modena)