Serie C: a Südtirol vezet a Padova előtt – A csoport

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásának küzdelmei a féltávnál járnak, ennek alkalmából áttekintjük, hogy miként állnak az egyes csoportok a téli szünetben.

Az A csoportot vezető Südtirol csapata az utolsó két fordulóban nem tudott pályára lépni a csapaton belül vírusfertőzések miatt. Az évek óta masszív lábakon álló és tudatosan építkező bolzanói együttes a 18 forduló alatt veretlen volt. Az éllovas 13 győzelmet és öt döntetlent aratott, így kettővel kevesebb meccset is játszva két pont előnnyel vezeti a csoportot a másodosztályba visszavágyó Padova előtt.

A harmadik-negyedik helyen a FeralpiSaló és a Renate azonos pontszámmal követi őket, míg az elmúlt hetekben Cristian Bucchi irányításával nagyszerűen menetelő Triestina kapaszkodott fel az ötödik helyre. A Juventus U23 csapata a hullámzó szezonjában pozitívan hajrát élt meg, így hatodik helyen tölti a téli szünetet. Az AlbinoLeffe gárdája a gyengébb évzárás következtében a hetedik helyre hátrált, míg a Virtus Verona a nyolcadik. Friss feljutó létére a Trento remek teljesítményével a kilencedik helyen zárta a naptári esztendőt, míg a legutolsó rájátszás-helyekért jelenleg a Pro Vercelli és a Lecco fej-fej mellett csatározik.

Az újonc Seregno az évad nagy részében ugyancsak bennmaradó helyen állt és a playoff felé kacsintgatott, jelenleg 12. Eközben a már tavaly is veszteglő Piacenza a klub mértékét nézve a vállalhatatlan 13. pozícióban tanyázik. A legutolsó bennmaradó helyeket pillanatnyilag a Pergolettese és a Mantova birtokolja. Jelen állás szerint a Pro Patria, a Fiorenzuola, a Legnago Salus és a Pro Sesto vívna osztályozót a bennmaradásért, míg a Giana Erminio kiesne a harmadosztályból.

A Serie C csatározásai a január 8-9-i hétvégén folytatódnak tovább.

Az A csoport állása a 20. forduló után

A góllövőlista élmezőnye

14 gólos: Francesco Galuppini (Renate)
9 gólos: Fabio Ceravolo (Padova), Tommy Maistrello (Renate)
8 gólos: Jacopo Manconi (AlbinoLeffe), Luca Miracoli (FeralpiSaló)