Serie C: lejátszották az idei utolsó kört – 20. forduló

Szerző: Adamo


A keddi és a szerdai napon bonyolították le az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásának utolsó 2021-es, összességében a 20. forduló mérkőzéseit.

Az A csoportot vezető Südtirol a karanténkötelezettsége miatt ezúttal sem léphetett pályára, az üldöző Padova a harmadik Renate legyőzésével két pontra közelítette meg őket. A Biancoscudati ugyanakkor kettővel több meccset játszott az éllovasnál. A negyedik FeralpiSaló legutóbbi sikerével pontszámban beérte a dobogó harmadik fokát birtokló vetélytársat. A kiváló formában lévő Triestina az ötödik helyen újabb három ponttal folytatta a felzárkózást. A hatodik Juventus U23 két győzelem után ikszelt, míg a Trento egy győzelemmel playoff-pozícióba ugrott. Az utolsó rájátszás-helyet birtokló Pro Vercelli aktuális meccsét nem tudták lejátszani. A mezőny második feléből egyedül a Mantova diadalmaskodott, amely szezonbeli harmadik sikerével elcsípte az utolsó bennmaradó helyet. Az utolsó két pozíciót birtokló Pro Sesto és Giana Erminio megosztozott egymással a pontokon.

A csoport, a 20. forduló eredményei:

Juventus U23-Pergolettese 1-1
Pro Sesto-Giana Erminio 1-1
Seregno-Triestina 0-1
AlbinoLeffe-Pro Patria 1-1
Fiorenzuola-FeralpiSaló 0-2
Mantova-Legnago Salus 2-0
Padova-Renate 2-0
Trento-Piacenza 1-0
Südtirol-Virtus Verona elhalasztva
Lecco-Pro Vercelli elhalasztva

Az A csoport állása a 20. forduló után

A B csoportban a veretlen Reggiana és a sorozatban már 12. meccsét megnyerő Modena változatlanul azonos pontszámmal áll az élen. A két emiliai vetélytárs újabb győzelmet ért el, továbbra is elképesztő módon kiemelkednek a csoportból. Ráadásul a harmadik Cesena ezúttal méretes pofonba szaladt bele, így 9 pontra nőtt a lemaradása az éllovasok mögött. A két nyeretlen meccs után diadalmaskodó Virtus Entella a negyedik helyre lépett fel, miután megelőzte az egymással remiző Pescara és Ancona-Matelica csapatait, melyek három-három siker után nem bírtak egymással. A Bianconerit verő Gubbio négy fordulón belüli harmadik győzelmével a hetedik helyre kapaszkodott. A Vis Pesaro és a Carrarese ugyancsak győzelemmel erősítette meg playoff-helyét. A Pontedera öt körön belüli negyedik, az edzőt is váltó Siena egymást követő hatodik fiaskójával távolodik a rájátszástól. A Fermana a sereghajtó Viterbese elleni remivel őrzi az utolsó bennmaradó helyet, az alsóházban viszont többen is pocsék formában vannak.

B csoport, a 20. forduló eredményei:

Carrarese-Pontedera 2-0
Gubbio-Cesena 4-1
Viterbese-Fermana 0-0
Ancona-Matelica-Pescara 1-1
Lucchese-Imolese elhalasztva
Modena-Grosseto 2-1
Montevarchi-Reggiana 1-3
Pistoiese-Olbia 1-1
Teramo-Virtus Entella 0-2
Vis Pesaro-Siena 2-1

A B csoport állása a 20. forduló után

A C csoport első helyét a Bari csapata magabiztos hazai győzelmével erősítette meg. Mögötte a második helyet az idegenben diadalmaskodó Monopoli birtokolja 7 pont lemaradásból. Az Avellino a 3-0-s győzelmével a harmadik helyre ugrott előre, melyhez kellett, hogy az élcsapatok közül a Turris, a Palermo és a Catanzaro egyaránt kapituláljon a fordulóban. A négy körön belül harmadszor diadalmaskodó Virtus Francavilla a hatodik helyre zárkózott fel. A Taranto és a Picerno egyaránt megerősítette playoff-helyét, míg a kilencedik Foggia ismét csak egyetlen ponttal gazdagodott. A Juve Stabia szintúgy csak ikszelt, és nem tudott beférkőzni az első tíz közé. A Catania újabb vereségénél sokkal fájóbb, hogy a csapat szerdán csődöt jelentett és bizonytalanná vált számukra a szezon folytatása. Az eddigi sereghajtó Messina legyőzte Paganesét és elmozdult az utolsó helyről, ahová most a Vibonesét taszította le.

C csoport, a 20. forduló eredményei:

Foggia-Monterosi 1-1
Messina-Paganese 2-1
Picerno-Vibonese 1-0
Campobasso-Avellino 0-3
Latina-Palermo 1-0
Bari-Potenza 2-0
Catania-Monopoli 0-2
Juve Stabia-Fidelis Andria 1-1
Turris-Taranto 1-2
Virtus Francavilla-Catanzaro 2-1

A C csoport állása a 20. forduló után