Serie C: őrzi előnyét a Südtirol és a Bari – 19. forduló

Szerző: Adamo


Az elmúlt hétvégén már  a 19. forduló mérkőzéseit játszották le az olasz harmadosztály (Serie C)  három csoportjában.

Az A csoportot vezető Südtirol csapatának idei hátralévő két meccsét a koronavírus-fertőzések miatt elhalasztották, így az elmúlt fordulóban sem lépett pályára az ötödik Triestina ellen. A közvetlen üldöző Padova képtelen volt jelentősen faragni hátrányát, sorozatbeli harmadik döntetlenjével egyel többet játszva is öt pontra vannak a listavezetőtől. Eközben a harmadik és a negyedik helyezett egymás elleni meccsén a Renate 1-0-ra verte a FeralpiSalót. Egymást követő második sikerével a Juventus U23 csapata megerősítette hatodik helyét a Virtus Verona előtt. Utóbbihoz hasonlóan az utolsó playoff-helyeket elfoglaló AlbinoLeffe, Pro Vercelli és Lecco egyaránt egy-egy ponttal gazdagodott a hétvégén. A felzárkózásban reménykedő Piacenza ugyancsak döntetlent játszott a közvetlenül előtte székelő Seregnóval, így képtelen volt elmozdulni a 12. helyről. Az alsóházban a Mantova már a 12. döntetlenjét játszotta, a tabellát továbbra is a Giana Erminio csapata zárja.

A csoport, a 19. forduló eredményei:

Renate-FeralpiSaló 1-0
Giana Erminio-Fiorenzuola 1-1
Lecco-Pro Sesto 0-0
Legnago Salus-Juventus U23 1-2
Piacenza-Seregno 2-1
Pro Patria-Pergolettese 2-1
Pro Vercelli-Mantova 1-1
Südtirol-Triestina elhalasztva 01.26-ra
Trento-AlbinoLeffe 0-0
Virtus Verona-Padova 0-0

Az A csoport állása a 19. forduló után

A B csoport két azonos pontszámmal álló listavezetője közül a Modena hátrányból fordítva idegenben, a Reggiana hazai pályán kiütéssel győzött. Előbbi egymást követő 11. bajnokiján diadalmaskodott, utóbbi 19. meccsét is veretlenül vívta meg. Az ötöt gurító Granata soraiból Eric Lanini és Michele Cremonesi egyaránt duplázott. A harmadik helyezett Cesena továbbra is hat pont lemaradásból követi az éllovas párost, miután a zsinórban ötödször vesztő Sienát győzte le. A Pescara és az Ancona-Matelica egyaránt zsinórban harmadik győzelmét aratva tartja negyedik-ötödik helyét, megelőzve a pontokat hullajtó Virtus Entellát. A Gubbio és az Olbia diadallal ugrott be playoff-helyre, a Lucchese egymás után negyedszer ikszelt. A Carrarese sorozatban harmadik alkalommal játszott döntetlent, miután nem tudott győzni a sereghajtó Viterbese otthonában. A Pistoiese három vereség után először pontot szerzett, viszont a Teramo, az Imolese és a Grosseto egyaránt vesztett az osztályozós csapatok közül.

B csoport, a 19. forduló eredményei:

Grosseto-Olbia 0-1
Viterbese-Carrarese 0-0
Ancona-Matelica-Vis Pesaro 3-1
Cesena-Siena 1-0
Fermana-Virtus Entella 1-1
Gubbio-Montevarchi 1-0
Imolese-Pescara 0-1
Pistoiese-Lucchese 0-0
Pontedera-Modena 1-2
Reggiana-Teramo 5-0

A B csoport állása a 19. forduló után

A C csoport első helyén a Bari csapata megtartotta masszív előnyét, miután hosszú időn át emberhátrányban játszva harcolt ki gól nélküli döntetlent a negyedik Palermo vendégeként. A szicíliaiak mellett a Turris ugyancsak remizett, így a Monopoli idegenbeli sikerével felkapaszkodhatott a második pozícióba. Az elmúlt két meccsét megnyerő Catanzaro erejéből most csak egy pontra futotta, így képtelen volt feljebb kapaszkodni az ötödik helyről. Az Avellino és a Foggia playoff-rangadóján a hazaiak kétszeri vezetése ellenére 2-2-es döntetlen született. A Virtus Francavilla a Juve Stabia magabiztos legyőzésével stabilizálta rájátszás-helyét. A Taranto a Picerno elleni sikerrel előzte meg legyőzöttjét és áll a csoport kilencedik helyén. Két gyengélkedő szicíliai csapat rangadóján a Catania 1-1-es döntetlent ért el a sereghajtó Messina otthonában. A táblázat alsó feléből egyedül a Campobasso győzött, amely így elmozdult az osztályozós zónából. Ezzel szemben a Potenza és a Fidelis Andria egyaránt kikapott.

C csoport, a 19. forduló eredményei

Avellino-Foggia 2-2
Catanzaro-Vibonese 1-1
Fidelis Andria-Monopoli 1-2
Latina-Monterosi 3-3
Messina-Catania 2-2
Paganese-Turris 1-1
Palermo-Bari 0-0
Potenza-Campobasso 0-1
Taranto-Picerno 2-0
Virtus Francavilla-Juve Stabia 3-0

A C csoport állása a 19. forduló után