Serie C: egymással remiző élmenők, menetelő listavezetők – 18. forduló

Szerző: Adamo


Az elmúlt hétvégén már  a 18. forduló mérkőzéseit játszották le az olasz harmadosztály (Serie C)  három csoportjában.

Az A csoport első két helyezettje gól nélküli döntetlent játszott egymással, így a veretlen Südtirol megtartotta hatpontos előnyét a Padova előtt. A harmadik Renate kikapott, a negyedik FeralpiSaló ikszelt, ezzel egyikük sem tudott közelebb zárkózni. A felszálló ágban lévő Triestina újabb három pontjával erősítette meg ötödik helyét a szintén nyerő Virtus Verona és Juventus U23 előtt. Egymást követő negyedik nyeretlen fellépésével az AlbinoLeffe már csak nyolcadik. A sorozatban négy zakó után javító Pro Vercelli és az egymás után második győzelmét arató Lecco foglalja el az utolsó playoff-helyeket. A Seregno és a Piacenza már a vonal alatt helyezkedik el. Az alsóházban egyedül a Legnago Salus győzött, a sort változatlanul a Pro Sesto és a Giana Erminio zárja.

A csoport, a 18. forduló eredményei:

AlbinoLeffe-Legnago Salus 1-2
Mantova-Pro Patria 0-0
FeralpiSaló-Piacenza 1-1
Fiorenzuola-Pro Vercelli 0-2
Juventus U23-Trento 2-1
Padova-Südtirol 0-0
Pergolettese-Renate 1-0
Pro Sesto-Virtus Verona 0-2
Seregno-Lecco 1-4
Triestina-Giana Erminio 2-1

Az A csoport állása a 18. forduló után

A sorozatban tizedszer diadalmaskodó Modena és a veretlen Reggiana egyaránt megnyerte legutóbbi mérkőzését, így továbbra is kéz a kézben vezetik a B csoportot. Kettejük előnye hat pontra nőtt a harmadik Cesena előtt, és a negyedik Virtus Entella felzárkózása is falakba ütközött. A Pescara és az Ancona-Matelica újabb győzelemmel erősítette meg ötödik-hatodik helyét. A Pontedera két vereség után győzött újra, míg a Siena sorozatbeli negyedik fiaskójával a legutolsó playoff-helyre hátrált. Az alsóházból senki nem nyert, és rendszerint döntetlent játszott. Így a Carrarese és a Teramo tartja az utolsó bennmaradó helyeket, míg az osztályozós Pistoiese az újabb fiaskó után edzőt váltott. Az utolsó helyet továbbra is az idényben mindössze kétszer nyerő Viterbese foglalja el.

B csoport, a 18. forduló eredményei:

Olbia-Fermana 0-0
Carrarese-Cesena 1-1
Lucchese-Grosseto 0-0
Modena-Gubbio 3-2
Montevarchi-Viterbese 0-0
Pescara-Pistoiese 2-0
Siena-Pontedera 0-1
Teramo-Ancona-Matelica 0-4
Vis Pesaro-Imolese 0-0
Virtus Entella-Reggiana 0-1

A B csoport állása a 18. forduló után

A déli csoportot vezető Bari a Taranto elleni pugliai derbi magabiztos megnyerésével immár 8 pontra hizlalta előnyét. A második helyre a Turris jött fel a sereghajtó Messina 5-0-s kiütésével, pontszámban beérve a szicíliai derbit vesztő Palermót. Az újabb edzőváltás óta már a második győzelmét arató Catanzaro foglalja el a negyedik helyet, míg a Monopoli az újabb pontvesztésével az ötödik pozícióba csúszott vissza. Utóbbi kettővel azonos pontszámmal rendelkezik a felfelé kapaszkodó Avellino csapata. A pontlevonással is sújtott Foggia beérte a most legyőzött Virtus Francavillát a 7-8. helyen. Az utolsó playoffot érő helyezéseket a Picerno és a Juve Stabia birtokolják. A fontos rangadó megnyerése ellenére a Catania továbbra is csak a 12. lépcsőfokon tartózkodik. A Monterosi egy alsóházi összecsapáson aratott sikerrel mozdult el az osztályozós helyről a Fidelis Andria kárára.

C csoport, a 18. forduló eredményei:

Campobasso-Catanzaro 1-2
Monterosi-Fidelis Andria 1-0
Juve Stabia-Pontenza 3-0
Foggia-Virtus Francavilla 1-0
Picerno-Paganese 5-3
Catania-Palermo 2-0
Monopoli-Latina 0-0
Turris-Messina 5-0
Vibonese-Avellino 0-1
Bari-Taranto 3-1

A C csoport állása a 18. forduló után