Serie C: a Catania legyőzte a Palermót

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) hétvégi fordulójában szép számmal rendeztek mérkőzéseket a vasárnap délutáni órákban, köztük az A csoport élmezőnybeli rangadóját és a C csoport szicíliai derbijét.

Az A csoport első két helyezettje, a Padova és a Südtirol gól nélküli döntetlent játszott egymással. A bolzanóiak ezzel továbbra is hat ponttal vezetnek legfőbb üldözőjük előtt. A többiek nem tudták kihasználni a pontosztozkodást, mivel a FeralpiSaló ikszelt, a Renate kikapott. Ugyanakkor négy körön belül harmadszor győzött az ötödik Triestina, mint ahogyan nem tétlenkedett a Juventus U23 és a Virtus Verona sem. A Pro Vercelli hétmeccses nyeretlen szériát megszakítva, a Lecco pedig idegenben négyet vágva erősítette meg playoff-helyét.

A B csoport egyetlen korai meccsén az Olbia és a Fermana gól nélküli döntetlenre végzett.

A C csoport szicíliai rangadóján a Catania 2-0-ra legyőzte a Palermót. A három kiállítást tartogató mérkőzésen az “elefántok” mindkét gólját a 20 éves Luca Moro szerezte, aki ezzel már 18 gólos a bajnokságban. A Rossazzurri továbbra is nehéz helyzetben áll a 12. helyen, de fontos rangadót nyert. Veresége ellenére a Rosanero maradt a harmadik helyen, miután a Monopoli sem győzött. Ellenben a Turris fellépett a második helyre, mivel a mesterhármast jegyző Emanuele Santaniello vezérletével 5-0-ra ütötte ki az utolsó helyre visszacsúszó Messinát. Az újonc kispadján a pár hete kinevezett Ezio Capuano helye alighanem komoly veszélybe került. Egygólos idegenbeli sikerével az Avellino a hatodik helyre kapaszkodott fel.

Emlékeztetőül: tekintsd át a szombati játéknap eredményeit.

A Serie C vasárnap kora délutáni eredményei

A csoport:
FeralpiSaló-Piacenza 1-1
Fiorenzuola-Pro Vercelli 0-2
Juventus U23-Trento 2-1
Padova-Südtirol 0-0
Pergolettese-Renate 1-0
Pro Sesto-Virtus Verona 0-2
Seregno-Lecco 1-4
Triestina-Giana Erminio 2-1

B csoport:
Olbia-Fermana 0-0

C csoport:
Catania-Palermo 2-0
Monopoli-Latina 0-0
Turris-Messina 5-0
Vibonese-Avellino 0-1