“Be kell jutnunk a negyeddöntőbe” – Bonucci

Szerző: Benedicto


Miután Moise Kean góljával legyőzte a Malmöt, a Zenit Chelsea elleni döntetlenjének köszönhetően csoportelsőként zárta a H csoportot a Juventus.

Bár az igazi próbatételek persze csak ezután következnek, a címvédőt megelőzni, valamint 15 ponttal zárni a csoportot mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény Allegriék részéről.

Nem mellékes az sem, hogy milyen ellenfelek kerülhetnek így az Öreg Hölgy útjába a legjobb 16 között: a PSG, az Atletico Madrid, a Sporting, a Benfica, a Salzburg, valamint a Villarreal, amennyiben továbbjut ma este. Ezzel szemben csoportmásodikként a Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Lille sorból kaphatna ellenfelet az együttes, és bár mindkét csoportban vannak kőkemény és papíron könnyebb ellenfelek is, azért jól láthatóan megnőttek a Zebrák esélyei egy jó sorsolásra.

A csapat rutinos védője, Leonardo Bonucci is azt hangoztatta a meccs után, hogy a Juventusnak muszáj lesz bejutnia legalább a legjobb 8 közé az idei szezonban.

“Álszentség lenne azt mondani, hogy a Bayern München, a Chelsea, a Real Madrid vagy a Liverpool nem jár előrébb jelenleg, mint a Juventus. A legjobb fizikális és mentális formánkra lesz szükségünk a legjobb 16 között a továbbjutáshoz. A minimális célunk a Bajnokok Ligájában a legjobb 8 közé kerülés.”

“Bármit is tartogat számunkra a sorsolás, akár a PSG-t vagy az Atletico Madridot, a lehető legjobb formánkat kell majd mutatnunk. Muszáj bejutnunk legalább a negyeddöntőbe.

A Zebrák egyetlen találatát a fiatal Moise Kean szerezte, aki kis szerencsével akár további 2-3 gólt is lőhetett volna. Kean a nyolcaddöntőben akár korábbi csapatával is összecsaphat, hiszen tavaly a PSG-ben szerepelt kölcsönben, ott 9 BL-meccsen 3 gólig jutott. A tegnap a meccs emberének is megválasztott olasz csatár kijelentette: nem félnek senkitől a sorsolás előtt.

“Megnyugtató számunkra, hogy a csoport élén zártunk, ez most extra motivációt ad, hogy még keményebben dolgozzunk, és megfelelően felkészüljünk a torna utolsó szakaszára.”

A Juventus nem fél senkitől, nagyszerű csapat vagyunk, és készen állunk mindenre és mindenkire, ami ránk vár. Most otthon vagyok, otthon érzem magam a Juventusnál.”

A Juventus az elmúlt két idényben egíaránt a legjobb 16 között bukott el a BL-ben, tavaly a Porto, két évvel ezelőtt pedig a Lyon állította meg őket a nyolcaddöntőben.