Serie C: növelte előnyét a Südtirol, kéz a kézben a Modena és a Reggiana

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) hétvégi, 17. fordulójában szép számmal került sor mérkőzésekre a vasárnap délutáni órákban.

Az A csoportot veretlenül vezető Südtirol gárdája magabiztos győzelemmel növelte előnyét az élen, mivel az üldöző Padova csak döntetlent ért el egymást követő három siker után. A két csapat közt az első két helyen jelenleg hat pont a különbség. A négy fordulón belüli harmadik győzelmét elérő Renate visszafoglalta a harmadik helyet a FeralpiSalótól. A Triestina idegenben legyőzte a zsinórban negyedszer kapituláló Pro Vercellit, ezzel már ötödik a csoportban.

A B csoport élén azonos pontszámmal álló Modena és a Reggiana egyaránt megnyerte aktuális mérkőzését, így továbbra is ketten vezetik a csoportot. A Cesena sem hibázott, így a harmadik helyen négy pont lemaradásból követik az éllovas duót. A Virtus Entella idegenben vágott öt gólt és megerősítette negyedik helyét. A Pescara öt, az Ancona-Matelica hét nyeretlen bajnoki után diadalmaskodott újra, és áll egymással azonos pontszámmal az ötödik-hatodik helyen. Öt körön belül negyedszer kapitulált a Siena, így már csak hetedik helyen tanyázik. A Vis Pesaro és a Gubbio egyaránt playoff-helyre lépett.

A C csoport régi nagyjai közül a Foggia és a Catania egyaránt elvesztette vasárnap délutáni idegenbeli fellépését. Az edzőváltáson frissen átesett Catanzaro éppen Zemanékat verte, és kapaszkodott vissza a negyedik helyre.

Emlékeztetőül: tekintsd át a harmadosztály szombati eredményeit.

A Serie C vasárnap délutáni eredményei

A csoport:
Giana Erminio-Padova 1-1
Piacenza-Lecco 0-1
Pro Vercelli-Triestina 1-2
Renate-Juventus U23 2-0
Südtirol-Fiorenzuola 4-1

B csoport:
Vis Pesaro-Olbia 1-0
Ancona-Matelica-Siena 3-2
Cesena-Montevarchi 3-1
Grosseto-Pescara 1-2
Imolese-Modena 1-2
Pistoise-Gubbio 2-3
Reggiana-Fermana 2-1
Viterbese-Virtus Entella 2-5

C csoport:
Catanzaro-Foggia 2-0
Vibonese-Campobasso 2-0
Latina-Catania 1-0