Serie C: pontegyenlőség a B csoport élén – 16. forduló

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es kiírásában az elmúlt hétvégén a 16. forduló mérkőzéseit bonyolították le.

Az A csoportot a Südtirol továbbra is veretlenül vezeti 12-4-0-s mérlegével, őket hét pont hátrányból követi a Padova, amely szerdán pótolja elhalasztott mérkőzését. A tabella harmadik helyén a Renate áll, míg a negyedik helyen a FeralpiSaló zárkózott egy győzelemmel. A csoport ötödik helyét továbbra is a Triestina foglalja el. A playoff-helyen álló csapatok közül még a Piacenza és a Virtus Verona diadalmaskodott, miközben a Pro Vercelli újabb vereségével kicsúszott a legjobb tízből. A 12-13. helyen lőtávolban helyet foglaló két újonc, a Seregno és Fiorenzuola egyaránt két-két nyeretlen mérkőzés után diadalmaskodott újra. A Lecco sorozatbeli negyedik vereségével folytatta mélyrepülését, a Mantova csak osztályozós helyen áll, a Giana Erminio változatlanul sereghajtó.

A csoport, a 16. forduló eredményei

FeralpiSaló-Pergolettese 6-0
Fiorenzuola-Legnago Salus 1-0
Juventus U23-Virtus Verona 0-1
Lecco-Südtirol 0-1
Mantova-Renate 2-2
Padova-Pro Vercelli 1-0
Pro Sesto-Trento 1-1
Seregno-Giana Erminio 2-0
Triestina-Pro Patria 1-1
AlbinoLeffe-Piacenza 2-3

Az A csoport állása a 16. forduló után

A B csoport eddigi éllovasa, a Reggiana csak egy pontot szerzett a hétvégi fordulóban, miközben a Modena sorozatbeli nyolcadik meccsét abszolválta sikerrel, így a két csapat azonos pontszámmal áll az élen. Sőt, a Gialloblú jobb gólkülönbségével immár listavezető. A páros előnye az élen négy pont az elmúlt fordulóban kapituláló Cesena előtt, míg a negyedik Virtus Entella lemaradása már tíz pont. Az ötödik helyezett Siena négy fordulón belül harmadszor kapott ki, a hatodik Pescara pedig négy forduló óta nyeretlen, de az Ancona-Matelica sincs náluk jobb passzban a hetedik helyen. Az Olbia az éppen előtte tartózkodó Pontedera legyőzésével kapaszkodott fel az utolsó playoff-helyre. A Carrarese hat nyeretlen meccs után aratott fölényes sikerével a 14. pozíciót birtokolja. Az alsóházban a Fermana és a Grosseto egyaránt értékes skalpot gyűjtött be, de így is osztályozós helyen tartózkodik.

B csoport, a 16. forduló eredményei

Olbia-Pontedera 2-0
Siena-Grosseto 1-3
Carrarese-Teramo 4-0
Virtus Entella-Cesena 3-1
Fermana-Imolese 3-0
Gubbio-Ancona-Matelica 1-1
Modena-Pistoiese 6-1
Montevarchi-Vis Pesaro 1-1
Pescara-Lucchese 0-0
Reggiana-Viterbese 3-3

A B csoport állása a 16. forduló után

A C csoport első helyén a Bari csapata sorozatbeli harmadik győzelmével növelni tudta az előnyét. Az eddigi második Palermo kikapott, így a Monopoli lépett az ezüstérmes pozícióba, melynek hat pont a hátránya az éllovastól. Az Avellino a felzárkózást folytatva idegenben verte a negyedik Turrist, melyet az ötödik pozícióban egyetlen pontra megközelített. A három forduló óta nyeretlen Catanzaro tartja a hatodik helyet, négy fordulón belüli harmadik sikerével az ezúttal ötöt rámoló Foggia jött fel a hetedik helyre. Hétfő esti hazai győzelem után a Juve Stabia tartja az utolsó playoff-pozíciót, azonos pontszámmal a két vereség után hazai győzelmet arató Catania együttesével. A csoportban a Latina, a Campobasso és a Paganese egyaránt hátrált. A hétvége alsóházi rangadóját a Fidelis Andria nyerte a sorozatban negyedszer kapituláló Messina vendégeként.

C csoport, a 16. forduló eredményei

Catania-Potenza 2-1
Bari-Latina 3-1
Campobasso-Virtus Francavilla 2-2
Monopoli-Paganese 1-0
Foggia-Vibonese 5-2
Messina-Fidelis Andria 2-3
Monterosi-Catanzaro 1-1
Picerno-Palermo 1-0
Turris-Avellino 1-2
Juve Stabia-Taranto 3-2

A C csoport állása a 16. forduló után