Serie C: sorozatbeli nyolcadik sikerével a Modena beérte a Reggianát

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 16. fordulójának első vasárnapi mérkőzésein nem mindennapi gólgyártást rendeztek a csapatok, hiszen 13 találkozón 53 (!) gól született.

A B csoport élén a Modena beérte a pontokat vesztő Reggianát, így a két csapat azonos pontszámmal áll a mezőny legtetején. A Gialloblú 6-1-gyel intézte el a kiesőjelölt Pistoiesét a háromgólos Fabio Scarsella vezérletével, és sorozatbeli nyolcadik mérkőzését nyerte meg, miközben az eddigi éllovas 0-2-ről és 2-3-ról kiegyenlítve csak egyetlen pontot mentett meg a Viterbese ellen. Az élmezőnyt üldöző csapatok összecsapásán a negyedik helyre kapaszkodó Virtus Entella 3-1-re verte a harmadik Cesenát. Hat nyeretlen találkozó után az Antonio Di Natale által irányított Carrarese 4-0-s győzelmet aratott.

A C csoport 14:30-as meccsei között is alacsonyan repkedtek a találatok, a Foggia például 5-2-vel küldte haza a Vibonesét, míg az alsóházi rangadón a Fidelis Andria 3-2-re nyert Messinában. Ezzel szemben a Palermo képtelen volt visszavenni a második helyét, egygólos meccsen kapott ki a Potenzától. Az Avellino a kiváló formában lévő Turris idegenbeli legyőzésével zárkózott fel az ötödik helyre.

Ajánljuk figyelmedbe a Serie C szombati eredményeit.

A Serie C vasárnap kora délutáni eredményei

B csoport:
Carrarese-Teramo 4-0
Virtus Entella-Cesena 3-1
Fermana-Imolese 3-0
Gubbio-Ancona-Matelica 1-1
Modena-Pistoiese 6-1
Montevarchi-Vis Pesaro 1-1
Pescara-Lucchese 0-0
Reggiana-Viterbese 3-3

C csoport:
Foggia-Vibonese 5-2
Messina-Fidelis Andria 2-3
Monterosi-Catanzaro 1-1
Picerno-Palermo 1-0
Turris-Avellino 1-2