Serie C: botlott az éllovas, zárkóztak az üldözők az A csoportban

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) vasárnap délutáni programjában igazán nagy meglepetések nem születettek, de több nagyobb csapat is pontokat hullajtott.

Az A csoport élmezőnybeli rangadóján a listavezető Südtirol csak 1-1-es döntetlent játszott az eddigi harmadik helyezett FeralpiSaló ellen. A bolzanóiak botlását kihasználták az üldözők, győzelmével a második Renate öt, a harmadik helyre fellépő (egyel kevesebbet játszó) Padova hét pontra közelítette meg őket. Folytatódott a Pro Vercelli mélyrepülése, a szebb napokat is látott olasz bajnok kilenc emberrel 4-0-s vereséget szenvedett a Pergolettese ellen. A Trento és a Virtus Verona hazai sikereivel felugrott az utolsó két playoff-helyre.

Mindössze idénybeli második győzelmét ünnepelte a B csoportban sereghajtó Viterbese csapata, miután 2-1-re nyert a Gubbio ellen.

A C csoport korai meccsei közt a Catanzaro és a Juve Stabia egy késői gólváltással ikszelt egymással, mellyel egyikük sem lehet elégedett. A Catania hiába egyenlített kétgólos lemaradásból, a Taranto 94. percben szerzett győztes góllal 3-2-re felülmúlta őket. A Rossazurri egymást követő második fiaskójával már nincs playoff-helyen, a Delfinek viszont megszilárdították pozíciójukat az első tízben.

Ajánljuk figyelmedbe a Serie C aktuális fordulójának szombati eredményeit is.

A Serie C vasárnap kora délutáni eredményei

A csoport:
Giana Erminio-Renate 0-1
Pergolettese-Pro Vercelli 4-0
Piacenza-Padova 1-3
Pro Sesto-AlbinoLeffe 0-0
Südtirol-FeralpiSaló 1-1
Trento-Lecco 3-0
Virtus Verona-Mantova 1-0

B csoport:
Vis Pesaro-Carrarese 0-0
Viterbese-Gubbio 2-1

C csoport:
Catanzaro-Juve Stabia 1-1
Taranto-Catania 3-2