Serie C: csoportja élére ugrott a Modena, győzött a Palermo is

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) hétvégi, 15. fordulójának szombati játéknapján a három csoportban összesen nyolc találkozóra került sor.

A Juventus U23 csapata egymást követő második sikerével csoportja hatodik helyére kapaszkodott fel az A jelű társaságban.

Sorozatbeli hetedik győzelmével a Modena gárdája a B csoport első helyére ugrott, legalább az eddigi éllovas Reggiana vasárnapi meccséig biztosan. A mezőny második felében tanyázó Teramo és Olbia a szárdok kétszeri vezetése ellenére nem bírt egymással. A vendégek mindkét gólját a Cagliarit is több ízben megjárt Daniele Ragatzu szerezte.

Mindeközben a déli csoportban a Palermo magabiztos győzelme jóvoltából egyetlen pontra megközelítette a második helyen a holnap pályára lépő listavezető Bari csapatát. A szicíliai gárda az utolsó hat bajnokiját veretlenül vívta meg és abból ötöt megnyert, legutóbbi három meccsét kapott gól nélkül abszolválva. Két újonc egymás elleni csörtéjén a Latina javára egyetlen találat döntött a továbbra is csak osztályozós helyen szerénykedő Messina ellen. A továbbra is botladozó Avellino csak egy pontot mentett meg hátrányból több mint félórát létszámfölényben játszva a Picerno ellen.

A Serie C szombati játéknapjának eredményei

A csoport:
Juventus U23-Fiorenzuola 2-1
Pro Patria-Seregno 0-0

B csoport:
Ancona-Matellica-Modena 0-1
Teramo-Olbia 2-2

C csoport:
Latina-Messina 1-0
Palermo-Paganese 3-0
Vibonese-Monterosi 0-0
Avellino-Picerno 1-1