Serie C: szuperrangadó a B csoportban – napi program

Szerző: Adamo


Amíg a Serie A és a Serie B egyaránt szünetel a válogatott-mérkőzések alatt, az olasz harmadosztály (Serie C) mezőnyében nincs megállás. A harmadik vonal hétvégi, 14. fordulójának vasárnapi játéknapján mindhárom csoportban igazi nagyüzemre kerülhet sor.

Az A csoportot veretlenül vezető Südtirol gárdája a középmezőnyben tanyázó Seregno otthonában folytatná menetelését. A nyomukat mostanság 6-7 pont hátrányból leginkább csak bottal ütő vetélytársak közül a FeralpiSaló és a Renate egyaránt kötelező hazai győzelemre készül. A Padova aktuális fordulós meccsét december 1-jére tolták a Juventus U23 ellen. A Triestina a hetedik helyről az újonc Trento ellen folytatná a felzárkózást. Eközben a playoff-helyeken egy pont különbséggel álló Lecco és AlbinoLeffe egymás ellen küzd.

A B csoportban 14:30-tól rendezik a forduló slágermeccsét az éllovas Reggiana és a második Cesena között. A romagnai vetélytársak találkozója önmagában rangadó lenne, főleg most, hogy mindössze három pont választja el őket egymástól az első két helyen. Az ötmeccses győzelmi sorozatban lévő Modena a harmadik helyen a Vis Pesaro gárdáját látja vendégül.

Az igazán romantikus retrócsoportnak számító C csoport szinte minden fordulóban tartogat rangadót. Ezúttal a Catania és a Foggia, vagy éppen a Messina és az Avellino méri össze tudását egymással olyan csapatok közül, akiket magasabb osztályokban szoktunk meg egykoron. További közös pont bennük, hogy mindannyian mérsékelten szerepelnek, és feljebb kapaszkodnának. Az éllovas Bari az utolsó előtti helyezett Vibonese ellen készül javításra, azok után, hogy az elmúlt három fordulóban két vereséget szenvedett. A harmadik Palermo szintén hazai fellépést vívhat a Potenza ellen.

A harmadosztályú bajnokság szombati játéknapjának eredményeit itt tekintheted meg újra.

A Serie C vasárnapi programja

A csoport:

14:30 FeralpiSaló-Virtus Verona

14:30 Fiorenzuola-Piacenza

14:30 Giana Erminio-Pergolettese

14:30 Lecco-AlbinoLeffe

14:30 Pro Vercelli-Legnago Salus

14:30 Renate-Pro Patria

14:30 Seregno-Südtirol

14:30 Triestina-Trento

B csoport:

14:30 Fermana-Pistoiese

14:30 Modena-Vis Pesaro

14:30 Reggiana-Cesena

17:30 Virtus Entella-Grosseto

17:30 Montevarchi-Imolese

C csoport:

13:30 Latina-Campobasso

14:30 Palermo-Potenza

15:00 Catania-Foggia

17:30 Bari-Vibonese

17:30 Juve Stabia-Monterosi

17:30 Messina-Avellino

17:30 Monopoli-Taranto

17:30 Paganese-Fidelis Andria

17:30 Picerno-Virtus Francavilla