Serie C: a Palermo otthon, a Südtirol idegenben győzött

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) vasárnap délutáni programjában több izgalmasnak ígérkező rangadót és/vagy élcsapat aktuális fordulóbeli mérkőzését rendezték meg.

Az A csoportot veretlenül vezető Südtirol bár gólt kapott (a szezonban mindössze a harmadikat), újabb győzelmével csak tovább növelte előnyét az élen. A bolzanóiak hét ponttal vezetnek a második helyre a 23. perctől emberelőnyben játszva 4-1-es diadalt aratva fellépő Renate előtt, miután a FeralpiSaló hazai pályán csak egy pontot gyűjtött. Az AlbinoLeffe csapata Mohamed Ali Zoma kései duplájával fordítva ért el 3-2-es sikert a Lecco vendégeként, és ugrott fel az ötödik helyre. Ugyanebben a csoportban a Triestina odahaza, a Piacenza idegenben ikszelt.

A B csoport várva várt nagy rangadóján nem született gól a Reggiana és a Cesena között. A két vetélytárs közt megmaradt a hárompontos különbség, viszont a sorozatbeli hatodik sikerét jegyző Modena bevágott kettejük közé a csoport második helyére.

A déli csoportban a Palermo magabiztos hazai győzelmével felkapaszkodott a második helyre, közvetlenül a kora este fellépő Bari mögé és a hétfőn játszó Catanzaro elé. A szebb napokat is látott csapatok rangadóján a Foggia drámai körülmények közt, Alexis Ferrante 94. percben szerzett góljával diadalmaskodott 2-1-re a Catania vendégeként. Az örökifjú Zdenek Zeman együttese ezzel feljött a hatodik helyre. A Latina két játékosa duplájával 4-1-re mosta le a hozzájuk hasonlóan friss feljutó Campobassót.

Ajánljuk figyelmedbe a Serie C teljes vasárnapi programját.

A harmadosztályú bajnokság szombati játéknapjának eredményeit itt tekintheted meg újra.

A Serie C vasárnap délutáni eredményei

A csoport:

FeralpiSaló-Virtus Verona 1-1

Fiorenzuola-Piacenza 1-1

Giana Erminio-Pergolettese 1-1

Lecco-AlbinoLeffe 2-3

Pro Vercelli-Legnago Salus 0-1

Renate-Pro Patria 4-1

Seregno-Südtirol 1-2

Triestina-Trento 1-1

B csoport:

Fermana-Pistoiese 1-0

Modena-Vis Pesaro 2-1

Reggiana-Cesena 0-0

C csoport:

Latina-Campobasso 4-1

Palermo-Potenza 2-0

Catania-Foggia 1-2