Serie C: forró kispadok az olasz harmadosztályban

Szerző: Adamo


Az olasz harmadosztály (Serie C) 2021-2022-es idényének első 13 fordulója alatt a 60 résztvevő csapat közül 12 váltott már edzőt. Köztük vannak olyanok, akik már többször is.

A Viterbese gárdája a szezont még Alessandro Del Canto irányításával kezdte, egy hónapig Giuseppe Raffaele próbálkozott, de a hétvégén már Francesco Punzi kaphat helyet a székfoglalóban. Hozzájuk hasonlóan a Pro Sesto már ugyancsak a harmadik trénerét fogyasztja, hiszen Antonio Filippini és Stefano Di Gioia után Simone Banchieri vette át a stafétát.

Az ACR Messina csapata a feljutást kiharcoló Salvatore Sullo munkáját megköszönve Ezio Capuanót nevezte ki a padjára. A Fermana csapatának szakmai vezetését Maurizio Domizzi után Giancarlo Riolfo végzi. A Fidelis Andria kispadjáról Luigi Panarellit állították fel, Ciro Ginestrát ültették le. A héten a Giana Erminio együttese Oscar Brevi menesztése után Matteo Continit nevezte ki.

A Juve Stabia padján a veterán Walter Novellino adta át a helyét Stefano Sottilinek. A Monterosi vezetőedzője David D’Antonio után Leonardo Menichini lett. A Renate padján Francesco Parravicinit Roberto Cevoli váltotta még augusztus végén. Eközben a Paganese csapatát Raffaele Di Napoli leváltása után immár Gianluca Grassadonia trenírozza.

Továbbá a kritikus harmadosztályú közeg áldozata lett a negyedosztályból frissen felemelt Siena kispadján a 2006-os világbajnok Alberto Gilardino is, akit a papíron vállalhatónak tűnő rajt ellenére Massimiliano Maddaloni váltott.

A Serie C mezőnyében olyan ismertebb nevek is vezetőedzői állást töltenek be jelenleg, mint a sokadik hazatérését töltő Zdenek Zeman (Foggia), az első profi megbízatásában lévő Antonio Di Natale (Carrarese) vagy éppen a korábban a Serie A-ban is szerencsét próbáló Cristian Bucchi (Triestina).