Tengerentúli klub csábítja a Napoli ikonját

Szerző: Adamo


Az átigazolási ügyekben jártas újságíró, Fabrizio Romano aktuális értesülései szerint a Napoli csapata mindössze mostani fizetése felét ajánlotta az új szerződésben Lorenzo Insigne számára. A labdarúgó ügynöke ezen – érthető módon – rendkívül meglepődött. A transzferguru ugyanakkor megerősítette, hogy a felek továbbra is a helyi ikon a 2022 nyarán lejáró szerződése megújításán tevékenykednek.

Mindezzel párhuzamosan Gianluca Di Marzio arról írt, hogy az MLS-ben szereplő Toronto FC csapata elképesztő feltételekkel csábítaná Insignét magukhoz. A klub az elmúlt években Sebastian Giovinco személyében már alkalmazott egy másik mélynövésű olasz zsugást, aki közönségkedvenc volt a kanadaiaknál.

Az első csapatot 2012 óta hűségesen szolgáló Insigne 411 tétmeccs alatt 114-szer volt eredményes a nápolyi egylet szerelésében. Az elmúlt években már többször is pletykáltak az esetleges eligazolásáról, számtalan PL-csapat is szívesen látná őt, eddig azonban szóba sem kerülhetett a távozása. A 30 esztendős karmester a Partenopei saját nevelésű ikonja, a város szülöttje. Insigne egész pályafutását a Napoliban töltötte néhány fiatalkori kölcsönt leszámítva.

Az olasz válogatottban is húzóembernek számító Insigne a 2020-2021-es idényben is karrierje eddigi legjobb szezonját futotta, hiszen a 35 pályára lépése alatt 19 gólt szerzett a Serie A-ban. Az aktuálisan futó bajnoki kiírásban 11 meccsen négy, minden sorozatot figyelembe véve 14 fellépésén öt találatot jegyzett.