Mourinho: „Jobban aggódnék, ha…”

Szerző: scribacchino


Jose Mourinho csapata problémáit elemezte és kitért néhány játékos teljesítményére a Venezia elleni bajnoki előtt.

A Roma ma 12:30-tól Velencében lép pályára a játéknap nyitómeccsén, Mourinhonak pedig számos sérülttel kell számolnia, de térdproblémája ellenére visszatérhet a kezdőbe Lorenzo Pellegrini.

A Roma mesterén fokozódik a nyomás, hogy az elmúlt napok csalódást keltő eredményei után visszavezesse csapatát a helyes ösvényre.

„Egyes csapatok sokkal kevesebb helyzetet alakítanak ki nálunk, mégis több gólt szereznek.”-mondta Mourinho a sajtótájékoztatón.

„A csapatnak jelenleg valóban vannak problémái, de nem a helyzetek kialakításával, hanem azok gólra váltásával. Jobban aggódnék, ha nem tudnánk helyzeteket kialakítani és dominálni egy-egy mérkőzésen.”

Annak ellenére, hogy Tammy Abraham sok lehetőséget elpuskázott, újra meghívót kapott az angol válogatottba, Mourinho az ő teljesítményére is kitért:

„Hamarosan eljön az idő, amikor újra megtalálja a szerencséjét, számomra ő ugyanaz a játékos most is, akit az első hetekben láthattunk. Jönni fognak tőle a gólok.”-igyekezett nyugtatni a portugál mester.

„Elégedett vagyok Borja Mayoral teljesítményével, két nagyszerű asszisztja volt, egyből gól született, egyből pedig majdnem betaláltunk. Sokat mozgott, jól teljesített.”

„Ami Gonzalo Villart illeti, ugyanaz a probléma: nagyon tetszik a játéka, amikor nála van a labda, akkor viszont kevésbé, amikor nincs.”

Amikor a sérültekről és a rotálásról kérdezték, Mourinho az alábbit válaszolta:

„Egy olyan keret esetében, mint a miénk, a problémákat sokszor úgy kell megoldanunk, hogy bizonyos játékosokat olyan poszton játszatunk, amihez nincsenek hozzászokva.”-utalva ezzel például Cristante belső védőként és Ibanez balbekként való szerepeltetésére.

A Roma aktuális ellenfele igen rapszodikus, otthon legyőzte a Fiorentinát, majd kikapott a Sassuolotól és a Salernitanától, a Genoa ellen pedig gól nélküli döntetlent játszott.

„A Venezia nagyon kiegyensúlyozott csapat, szerintem meg tudják majd tartani jelenlegi pozíciójukat,vagyis bennmaradnak a Serie A-ban. Nincsenek kimondott gyengeségeik, jó focit játszanak, megvannak az elveik, szeretik hátulról felépíteni a támadásaikat. A kontrákból is veszélyesek, így nem lesz könnyű dolgunk.”

Egy Mourinho-sajtótájékoztató sem telhet el feszültség nélkül, a portugál edző pedig most sem hazudtolta meg magát, és arra a kérdésre, hogy mit csinált volna másképp, az alábbit felelte:

„Mindig itt lyukadunk ki. Próbálom azt gondolni, hogy ez nem az intelligenciájuk hiányát jelenti, egyszerűen direkt csinálják.”

Football Italia