Cassano: “20 év múlva elfelejtik Tottit!”

Szerző: Benedicto


Az olasz futball elmúlt 20 évének egyik legnagyobb zsenije, egyben egyik legmegosztóbb személyisége is. Antonio Cassano tipikusan a végletek embere, akár viselkedésben, akár teljesítményben, akár a megítélésében: gyakorlatilag csak imádni vagy utálni lehet.

Nos, a jó öreg FantAntonio most sokat tett érte, hogy néhány tisztelőjével is megutáltassa magát.

Cassano karrierje talán legszebb időszakát az AS Románál töltötte, ahol fiatal, feltörekvő csillagként megannyi alkalommal kergették őrületbe az ellenfelek védőit, és alkottak pazar párost Francesco Tottival. Bár a Farkasok személyében egy friss bajnok csapathoz csatlakozott, ott végül “csak” egy Olasz Szuperkupát tudott nyerni, de a szurkolók szívébe (akkor még) belopta magát.

Bár viszonylag kevés állomáshelyén emlékeznek rá egyértelműen jó szívvel a rajongók, Róma eddig ilyen helyszínnek számított. Kérdéses viszont a megítélése mostantól az Örök Városban, Cassano ugyanis a Bobo TV-ben igen érdekes nyilatkozatot adott a klublegenda Tottiról.

Az apropót az szolgáltatta, hogy a hétvégi Roma-Napoli rangadón a hazai szurkolók egy része kifütyülte a ma már a Napolit irányító Luciano Spallettit, nem titkoltan azért, ahogy korábbi római időszakában Tottival bánt.

Szégyen, hogy kifütyülték Spallettit, egy olyan edzőt, aki imádta és a mai napig imádja Romát, és isteni dolgokat vitt végbe a csapattal. És miért? Mert visszavonultatta Tottit? Ez nem normális, megőrülök. Számomra ez botrány, bár vonakodva mondom ezt, mert istenien éreztem ott magamat, és őrülten szerettek a szurkolók. Az egész úgy veszi ki magát, mintha Spalletti nem hagyta volna játszani Tottit. Imádom Francescot, még most, 45 évesen is azt mondja, hogy különbséget tudna jelenteni, de ha egyszer befejezed, akkor befejezted.”

Ő nem olyan örök, mint Messi vagy Maradona, 20 év múlva elfelejtik majd az emberek. Egyszer volt Conti, aztán Totti, egyszer talán majd lesz Pellegrini. De Rossi is “futuro capitano” volt évekig, mégis majdnem a feledés homályába merült, még ha számomra ő is örök. 20 év alatt még senkit nem láttam ennyire ragaszkodni a Romához, láttam őt sírni egy elvesztett derby után.”

“Totti törődött a Romával? Akkor De Rossi százszor jobban törődött. Totti romanista, De Rossi viszont még inkább, ha megvágod őt, romanista vér folyna ki.”

Cassano nyilatkozatát már azóta is rengetegen kommentálták, a szurkolók nagy része érthető módon nem fogadta örömmel az egykori támadó szavait. Volt, aki egész egyszerűen úgy summázta a véleményét Antonionak a Twitteren: “Téged már most is elfelejtettünk”.