“10 éve a Zenithez igazolhattam volna” – Bonucci

Szerző: Benedicto


A Malmö és a Chelsea legyőzése után ma este a Zenit ellen folytatja BL-szereplését a Juventus. Az olasz futball szerelmeseinek az elmúlt évek alapján elsősorban Roberto Mancini és Luciano Spalletti, esetleg Claudio Marchisio neve jut eszébe az orosz klubra gondolva, de nem múlott sokon, hogy napjaink legjobb olasz játékosai közül még egy magára öltse a csapat mezét.

A Zebrákat 2010 óta erősítő Leonardo Bonucci torinói karierje nem indult túl fényesen, az akkor még rendkívül fiatal védő eleinte sokat hibázott, rendszeresen bizonytalankodott. A nagy áttörést végül Antonio Conte edzői kinevezése és a 3-5-2-es rendszer bevezetése hozta meg számára, de a kezdeti időszakban bizony többször is felmerült a távozása is a csapattól.

Most maga Bonucci elevenítette fel a 10 évvel ezelőtti időszakot, megerősítve, hogy egy időben közel állt hozzá, hogy a mai ellenfélhez csatlakozzon.

10 évvel ezelőtt a Zenithez igazolhattam volna, de végül a büszkeségemre hallgattam. Conte megmondta, hogy utolsó vagyok a védők hierarchiájában, és megpróbálhatok másik csapatot találni. Tárgyalni kezdtünk a Zenittel, de végül a büszkeségem győzött, és maradtam.”

Az idő persze igazolta a döntést, és bár egy milánói kitérő erejéig Bonucci így is elhagyta a Juventust, mára szinte mindent megnyert már a csapattal. A nagy kivétel a Bajnokok Ligája, ahol két finálét is elvesztett Bonuccival a soraiban a csapat – az Európa-bajnok védő a két döntőből különösen a másodikat játszaná újra szívesen.

“A két BL-döntő közül a cardiff-it játszanám újra. A Barcelona ellen nem volt veszítenivalónk, és szinte földönkívüliekkel kellett szembenéznünk. A Real ellen viszont a kiváló első félidő után visszaesett a koncentrációnk. Remélem, a pályafutásom utolsó éveiben lesz még esélyem egy harmadik döntőre is.”

Egy biztos: az újabb BL-döntőt már a nyáron távozott Cristiano Ronaldo nélkül kellene majd elérnie az Öreg Hölgynek, de Bonucci ezzel kapcsolatban is határozott véleménnyel bír.

“Ronaldo hozott egy döntést, amit tiszteletben tartunk. Tavaly a csapat érte játszott, most újra fel kell fedeznünk a Ronaldo előtti korszakban jellemző Juve-szellemiséget.”

A pre-CR7 korszak spiritojához visszavágyó Bonucci azt is hozzátette, hogy a csapatnak Allegrivel “újra meg kell ismernie a fáradtság ízét”, mert a nagy sikerekhez csak kemény munkával juthatnak el.