Barella és Lautaro hosszabbít, nem lesznek újabb eladások – Giuseppe Marotta

Szerző: Benedicto


Mozgalmas hónapokon van túl Milánó kék-fekete fele, hiszen az Inter előbb bő 10 év várakozás után újra bajnok lett, majd elvesztette sikeredzője mellett két kulcsemberét is.

A klub emellett folyamatosan komoly anyagi problémákkal küzd, így az újra beköszöntött sikerek és az új szezon jó startja ellenére sem lehetnek teljesen nyugodtak a Nerazzurri szimpatizánsai. A csapat sportigazgatója, Giuseppe Marotta viszont hosszabb interjút adott a Gazzetta dello Sport által szervezett Festival dello Sport (kb. Sportfesztivál) nevű eseményen, ahol több témában is igyekezett megnyugtatni a szurkolókat.

Közel van Barella szerződéshosszabbítása

“Nicolò egyre stabilabb, folyamatosabb teljesítményt mutatott az elmúlt időszakban, ma pedig már egy igazi bajnokot láthatunk a személyében. Néhány héten belül megújítjuk a szerződését.”

Marotta azt is kifejtette, mi a különbség a tehetség és a bajnokok között, amihez többek között szintén Barellát hozta fel példaként:

“Nicolò az egyik tökéletes példa a “tehetség” és a “bajnok” közötti különbségre: tehetségből bajnokká vált. Vannak olyanok, például Antonio Cassano, akik tehetségből sosem váltak bajnokká. Ő sosem tudta egyesíteni a technikai adottságokat az emberi tulajdonságokkal.”

Barellát sokan már most az Inter következő csapatkapitányaként látják, amennyiben Samir Handanovic egyszer visszavonul.

“Jó lenne. Handanovicnak a kora miatt is hatalmas a tapasztalata, Barella pedig jóval fiatalabb. A kapitányok nem véletlenül lesznek azok: a technikai és emberi tulajdonságoknak is meg kell lenniük, hogy valakiből vezető lehessen.”

Lukaku távozása mindenkinek jó üzlet volt, nincs több eladás

“Romelu egyértelművé tette, hogy szeretne visszatérni a Chelsea-hez, mi más alternatívákban gondolkodtunk. Jó üzletet kötöttünk, mindenki jól járt vele, nem érzem, hogy elárultak volna minket.”

“A nyári eladásainknak köszönhetően most optimistábban látjuk az általános helyzetet. Nem lesz több nagy eladás, mindannyian nyugodtak vagyunk.” – fogalmazott Marotta.

Conte távozása Marottát is meglepte

Nem csak a játékos-piacon szenvedett viszont komoly veszteségeket nyáron az Inter, hanem a kispadon is: a klubot 11 év után újra bajnoki címig segítő Antonio Conte a scudetto elhódítása után nem sokkal távozott a klubtól.

“Antonioval győztes csapatot építettünk, versenyképessé akartunk válni a csapat erejére támaszkodva. A döntése, hogy elhagyja az Intert, váratlan volt, és egy kicsit minket is meglepett. De szerencsére jól reagáltunk, és gyorsan cselekedtünk, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb személyt utódnak. Inzaghit választottuk, mert nagyon fiatal edző, ugyanakkor máris jelentős karrier áll a háta mögött. Bemutattuk neki a projektünket, ami azonnal megtetszett neki.”

Nem csak Barella, Lautaro is hosszabbíthat hamarosan

“Hamarosan bejelentjük a hosszabbítást, ami egy nagyon fontos lépés lesz. Nem veszíthetjük szem elől a klub jövőjét. Meg kell találnunk a megfelelő keveréket: egyrészt vannak olyan bajnokaink, mint Dzeko, másrészt olyan tehetségeink is, mint Lautaro.”

Az Inter lesz Marotta utolsó klubja

A sportigazgató végül azt is elárulta: ha egyszer elhagyja az Intert, nem szeretne más klubnál dolgozni már.

“Az Inter után nem dolgozok többé klubnál. Maradni akarok a futball világában, de kicsit visszább fogom majd az elkötelezettségemet.”