Allegri: „A szezon eddigi egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk”

Szerző: scribacchino


Bár sokáig úgy tűnt, ott hagyhat egy pontot Torinóban, a Juventus tegnap a második félidőben bedarálta a Bikákat, és 0-1-es győzelmet aratott a városi derbin Locatelli góljával.

Max Allegri szerint csapata ezen a meccsen nyújtotta az egyik legjobb teljesítményét eddig a szezonban; a Juve mestere elégedetten értékelt a meccs után, és arról is beszélt, miben kellene fejlődnie például Keannek és de Ligtnek.

„Az első félidőben kissé statikus volt a játékunk, főleg a jobb oldalon. Keannek aztán a játékrész végére javult a teljesítménye, de így is túl sok labdát adtunk el.”

„Locatelli jól beilleszkedett, és még nagyon sokat fejlődhet. Elkezdte variálni a játékát, a rövid passzokat és hosszú átadásokat, már csak a helyezkedésén kell javítani.”

„A válogatott szünet után ráéreztünk, mikor kell igazán védekezni, és mikor kell a támadásra fektetni a hangsúlyt.”

„Csalódottak lettünk volna, ha nem sikerül megnyernünk a mérkőzést egy ilyen teljesítmény után, ami szerintem a Milan elleni első félidei után a legjobb volt a szezonban.”

Bár Kean volt az egyetlen befejező csatár a keretben tegnap, a fiatal támadó csak egy félidőt kapott.

„A mérkőzés elején néha eladta a labdát, de összességében elég jól játszott. Ziccerben szinte lehetetlen megállítani, de még mindig dolgozik a technikáján, például a labdaátvételén és a labdakezelésén.”

Allegrit arról is megkérdezték, amit a szezon előtt de Ligtről és Kulusevskiről mondott – hogy túl fiatalok még ahhoz, hogy a csapat meghatározó játékosai legyenek.

„A tapasztalaton múlik. De Ligt nagyon jó játékos 22 éves kora ellenére is, és ne felejtsük el, hogy egy teljesen más futballkultúrából érkezett, ezért Olaszországban még meg kell tanulnia jobban értelmeznie bizonyos szituációkat, és agresszívabban kell embert fognia. Jó meccsek vannak a háta mögött, és egyre jobb játékossá fog válni.”

„Ugyanezt tudom elmondani Kulusevskiről is. Nagyon tehetséges fiataljaink vannak, és egyénileg foglalkozunk velük a fejlődésük érdekében. Nagy előnyt jelent számukra, hogy olyan játékosok mellett fejlődhetnek, mint Giorgio Chiellini vagy Leonardo Bonucci.”

Bonucci csak a cserék között kapott helyet a tegnapi találkozón, és folyamatosan tanácsokkal látta el Allegrit az oldalvonalnál. Allegrit megkérdezték arról, hogyan teljesített Leonardo segédedzőként:

„Mondta, hogy használjuk ki az utolsó cserénket, de én nemet mondtam, hiszen akkor fél perccel többet játszhatott volna az ellenfél!”

„Úgy gondolom, Leonardo rendkívül érett játékos lett, sokkal nyugodtabban kezeli a felelősségét a csapat irányába. Bár pozitívum, hogy egyre érettebb, de ez egyben azt is jelenti, hogy öregszik!”-tréfálkozott a Juve mestere.

football-italia.net