Havi 12 milliós mínuszban van az Inter a Repubblica szerint

Szerző: Benedicto


Habár hosszú évek után végre újra bajnoki címet ünnepelhetett, és az új idényt is jól indította az Inter, a viharfelhők egyelőre nam akarnak teljesen eltűnni Milánó egéről.

A La Repubblica értesülései szerint az Inter továbbra sincs kint teljesen a mélyvízből, ugyanis a klub jelenleg is nagyjából 12 millió eurós veszteséget termel havi szinten.

A klubot tulajdonló kínai Suning vezetői is megerősítették a nyáron, hogy az anyagi helyzet katasztrofális volt a bajnoki idény végén, ami miatt a Nerazzurri kénytelen volt nagyon komoly költségcsökkentsébe kezdeni.

Ennek keretében Romelu Lukakut a Chelsea, Achraf Hakimit pedig a PSG számára adta el a friss bajnok, és nagyrészt ennek köszönhetően végül sikerült 130 millió eurós nyereséggel zárni az átigazolási időszakot.

Emellett jelentősen növelte szponzori bevételeit is a kék-fekete együttes: a Lenovo, a Socios, a Zytara és a DigitalBits vállalataival megkötött új szerződéseknek köszönhetően a szponzori bevételek 245%-kal emelkedtek a klubnál.

A La Repubblica információ szerint mindezek ellenére havi 12 millió eurós veszteséggel működik jelenleg az Inter, ami egy év alatt már 144 milliós veszteséget feltételez.

A Suning májusban 275 millió eurós hitelt vett fel az Oaktree-től, de továbbra is úgy néz ki, hogy vagy újabb befektetőket kell találniuk, vagy azt kockáztatják, hogy elveszíthetik az irányítást az Inter élén.

Persze a járványhelyzet javulása, a szurkolók visszatérése, és egy esetleges jó BL-szereplés is nagyon sokat segíthetne a Nerazzurri helyzetén.

Természetesen nem az Inter az egyetlen olasz klub, amely komoly anyagi veszteségeket szenvedett el az elmúlt időszakban: a Juventus épp a napokban jelentette be, hogy rekordméretű, csaknem 210 millió eurós veszteséget könyveltek el az elmúlt pénzügyi évben.