Végre nyer Juric a negyedik fordulóban?

Szerző: Fan Gusto


Az olasz élvonal negyedik fordulójának nyitómérkőzése az előző szezont a nyolcadik helyen záró Sassuolo és a kiesés rémétől éppencsak megmenekülő Torino összecsapását hozza.

A 2020-21-es idény után mindkét együttes edzőt váltott, igaz más okokból kifolyólag. A Sassuoloval remeklő Roberto De Zerbit elcsábította az azóta már a Bajnokok Ligájában szereplő (igaz, ott az első csoportmeccsén meglepetésre a moldáv Sheriff Tiraspoltól kínos vereséget szenvedő) Shakhtar Donetsk. A Torinonál hiába tartotta bent a csapatot Davide Nicola az első osztályban, ez is kevés volt ahhoz, hogy az új szezont is vele kezdjék meg.

Egy szó, mint száz, az új idényt a Toro a Hellas Veronában kiváló munkát végző horvát Ivan Juriccsal, a Sassuolo az első élvonalbeli feladatát megkapó Alessio Dionisivel kezdte, méghozzá felemásan, hiszen míg a Torino három, addig a Sass négy pontot gyűjtött három kör alatt.

A képet némileg árnyalja, hogy Dionisiék az előző körben a Roma otthonában kimondottan jó játékkal rukkoltak elő és nem voltak messze a győzelemtől sem, mégis vereség lett a vége. A Torinonál sem minden fenékig tejfel, de azért a mutatott játék alapján kesergésre nincs ok. A nyitófordulóban úgy kaptak ki az Atalantától, hogy gyakorlatilag lefocizták Gasperini mester bergamói gárdáját.

Két egyelőre ingadozó teljesítményt nyújtó csapat találkozik tehát ma este a Mapei stadionban.

És hogy mire számíthatunk még? Arról beszéljenek helyettünk a statisztikák:

– A Sassuolo csupán egyet nyert meg az utolsó tíz Torino ellen lejátszott mérkőzéséből. Legutóbb hazai pályán, 2020 januárjában nyertek Berardiék.

– A két csapat legutóbbi nyolc, Mapei stadionban lejátszott mérkőzéséből hat alkalommal született döntetlen. A Sassuolo a Torino ellen játszotta a legtöbb döntetlent a Serie A-ban.

Ivan Juric, a Torino mestere még sohasem nyert a negyedik fordulóban az olasz első osztályban.

– Csak az Atalanta nyert meg több fejbárbajt a Torinonál ebben a szezonban. A Bikák a kapu előtt már kilencszer veszélyeztettek fejjel, ennél többször csak a regnáló bajnok Inter próbálkozott kapura fejeléssel.

Filip Djuricic, a Sassuolo támadóközéppályása remek formában van. Az idei az első szezon, amikor az első három fordulóban már három gólban vállalt szerepet (2 gól, 1 gólpassz). A szerb játékos a legutóbbi Torino elleni hazai meccsen is eredményes volt.

– A Torino legeredményesebb játékosa 2021-ben Antonio Sanabria a maga hat találatával, őt Bremer követi öt góllal. A brazil középhátvédnél az öt topliga középső bekkjei közül senki sem szerzett több gólt 2021-ben.

Dióhéjban ennyi, a többi kiderül este 20:45 perctől a Mapei stadionban.

A várható kezdők:

Sassuolo (4-2-3-1): Consigli; Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio; Fratessi, Lopez; Berardi, Djuricic, Boga; Raspadori

Torino (3-4-3): Milinkovic-Savic; Zima, Bremer, Rodriguez; Singo, Lukic, Praet, Ansaldi; Linetty, Sanabria, Pjaca

TV: Sport 1