Raspadori: “Még mindig alig hiszem el”

Szerző: Benedicto


Három napja csereként szűk 20 percet kapott Bulgária ellen, de az igazán nagy sikert 2 hónapja aratta a válogatottal Giacomo Raspadori.

A Sassuolo támadója 21 évesen teljesen váratlanul került be Roberto Mancini Eb-keretébe, hiszen sosem szerepelt még korábban a felnőtt válogatottban. A nemzeti csapat mezében végül az Eb előtti utolsó felkészülési meccsen, Csehország ellen debütált, a tornán pedig egyedül Wales ellen kapott szerepet, de a tényen ez nem változtat: Raspadori Európa-bajnoknak mondhatja magát.

A 21 esztendős csatár a korosztályos válogatottakban végigjárta korábban a ranglétrát, a Sassuoloban pedig tavaly 27 meccsen 6 gólt szerzett. Most harmadik válogatott meccse után, a negyedik előtt emlékezett vissza a nyári csodára.

“A semmiből hirtelen az Eb-keretben találtam magam. Olyan gyorsan történt minden, hogy még mindig nem tudtam igazán felfogni, mi történt. Még mindig alig hiszem el, hogy Európa-bajnok lettem. – nyilatkozott Raspadori a Serie A Youtube-csatornájának.

A fiatal támadó egy másik szép emlékét is felidézte a közelmúltból. Az előző szezon 36. fordulójában a Sassuolo ugyan 3-1-re kikapott a Juventustól, de Raspadori számára hatalmas élmény volt gólt lőni a legendás Gigi Buffonnak.

“Gyerekként rendszeresen nézed őt a kapuban, aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy egy meccs utáni este hazamész, visszagondolsz az eseményekre, és azt kérdezed magadtól: “Mi a fene? Tényleg gólt lőttem Buffonnak?

Raspadori az idei szezont is jól kezdte, hiszen a Verona ellen rögtön az első forduló 32. percében betalált. A jelek szerint a jövőben rendszeresen számíthat majd Mancini válogatott meghívójára is, akitől akár ma este, Svájc ellen is újból lehetőséget kaphat a bizonyításra.